24.5.2009

Hulppea Parson Weekend

Nyt ollaan palattu takaisin kotinurkille Pellon visiitiltä. Turnee alkoi eilen aamulla, kun ajeltiin Pelloon Jepen kanssa. Keli oli ihanan aurinkoinen Pellon laitamille asti, mutta Pellon päällä pyöri komeita ukkospilviä ja iltapäivän mittaan saatiinkin sadetta aika ajoin ihan "maahan asti". Saavuttiin Ritavaaran leirikeskukseen hieman etuajassa ja tutkailtiin tiluksia, kunnes Ari karautti paikalle agilityesteet peräkärryssä. Tutustuttiin leirikeskukseen ja Jeppe teki "Jepet" ja päätti lähteä ulkoiluttamaan itseään omatoimisesti avoimeksi jääneen oven kautta. Koira hävisi kuin pieru Saharaan, sen perään oli turha lähteä laukkomaan juuri sillä hetkellä. Muutkin Parson Weekendin osallistujat kurvailivat paikalle ja tutustuttiin toisiimme sekä koiriin. Mukana olivat Merru ja Sami Sodankylästä Makin ja Dimin kanssa, Moona ja Mikael Oulusta Jaffan kanssa sekä lauantain ajan Anne Pellosta Vildan kanssa. Ja tietenkin "järjestävän seuran" Ari Korteniemi ja Veera!

Maittavan keittolounaan jälkeenkään Jeppeä ei ollut vielä kuulunut takaisin rusakkojahdista, joten paikalla olijat osoittivat loistavaa porukkahenkeä ja muodostimme Jepenetsintäpartion. Tunnin samoilun jälkeen Jepestä saatiin silminnäkijävinkki ja hetken päästä Jeppe löysi minut Ritavaaran laskettelukeskuksen huipulle johtavan tien varrelta. Koira oli ihan läkähdyksissä, mutta muuten kunnossa.

Sitten päästiin varsinaiseen asiaan eli Ari kävi läpi MEJÄn perusteita ja hyökättiin joukolla lähimetsään tekemään jälkeä omille koirille. Tehtiin näin ekakertalaisina ihan suoria, noin 40-50 m pitkiä jälkiä, joissa oli merkattu vain lähtö, sienellä vedetty verijälki ja "kaato". Jäljet saivat muhia reilun parin tunnin ajan (kun kävimme nauttimassa taas maittavia antimia) ja sitten päästiin kokeilemaan koirien kanssa. Kaikilla homma sujui ihan mallikkaasti. Jeppeä piti vähän tuuppia oikeaan suuntaan kun se olisi jäänyt vain kuoputtamaan lähtöpaikkaa. Muutoin Jeppe eteni kyllä ihan hienosti, pari kertaa kävi vähän jäljen ulkopuolella noin 5 m päässä, mutta palasi aina itse takaisin jäljelle. Joten tätä tullaan ehdottomasti treenailemaan omalla porukalla!

Lisäksi kokeiltiin vähän agilityesteitä ja saatiin ainakin todeta, että mikään hyppyeste ei ole Jepelle liian matala alitukseen! Hyppäämistä pitää siis tsempata ihan huolella! Lisäksi käytiin katsomassa Arin ja Johannan parsonin Iineksen edellisyönä syntynyttä pentuetta. Pennut olivat ihan hurjan pieniä! Ilta meni saunoessa, takkatulen ääressä rupatellessa ja reippaampien näyttelyveteraanien kanssa esittämistä treenaillessa. Jeppekin piipahti "stagella" kerran: puoliunessa ja herätyksestä ärtyneenä se juoksi tuvan päästä päähän ja paineli saman tien takaisin omaan koppaan. Jätettiin sitten näyttelytreenit sikseen...

Tänään oli sitten eka virallinen näyttely Pellon Rohki-Hallissa. Tunnelma oli tiivis eli meidän ensikertalaisten kannalta huisin jännittävä. Tilaa oli tosi vähän ja ulkona satoi vettä, joten Jeppe odotteli vuoroaan muiden koirien tavoin omassa kopassaan. Esittäminen meni aika huonosti (eritoten verrattuna edellisviikon väljissä ulkotiloissa olleeseen mätsäriin), mutta silti saatiin EH. En ollut oikein perillä väreistä ja luulin meidän ensin saaneen jopa ERIn (mitä suuresti kyllä hämmästelinkin), mutta olen tosi tyytyväinen siihen, että saatiin meidän "konkoilulla" ylipäänsä hyväksyttävä tulos ja vielä EH:n tasoinen. Otto oli meidän lisäksi ainoa junnu-uros ja sai samoin tulokseksi EH ollen luokkansa paras ja paljon muutakin, mistä en pysynyt lainkaan kärryillä.

Ihasteltiin vielä Jaffan ja Makin upeat esiintymiset, eritoten Maki pärjäsi aivan loistavasti, mutta se onkin kyllä ihan fantastinen nuori narttu! Ja olihan mukana myös muitakin tuttuja, mutta suoraan sanottuna en pysynyt ihan kärryillä muiden menestyksestä. Tulosten pitäisi olla jo näkyvillä Kennelliiton sivuilla (ei näkynyt vielä 20:15). Kiertelin vielä hetken hallissa ja tutustuin tunnelmaan, sitten lähdettiin paahtamaan kotia kohti ja poimittiin Rovaniemeltä Tea kyytiin juttuseuraksi. Koira oli ainakin niin kuittina, ettei siitä ollut oikein "turisemaan".

Kuvat löytyvät kuvagalleriasta ja kirjoittelin tuomarin arvion Jepestä omana tekstinään. Kaiken kaikkiaan mahtava viikonloppu ja iso kiitos vielä Arille erinomaisen onnistuneista järjestelyistä!

4 kommenttia:

 1. Oli kiva tutustua, toivottavasti Oulussa taas nähhään :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos samoin, mukava että tavattiin! Pistän huomenna ilmoittautumisen Oulun näyttelyihin. Ja saattaa olla, että esitän siskon bordercollietakin siellä, siskolla on nro2:n laskettu aika elokuun alussa ja Luca-bortsulle olis kiva saada tulos pitkän tauon jälkeen. Oishan se mukava esittää sellaista koiraa, joka oikeasti kulkee ohjaajan mukana... ;-) Tosin sulla ei ole sitä ongelmaa Makin kanssa, upean näköistä menoa! Ja en minäkään luovuta vielä toivoa Jepen suhteen, treenit jatkuu ja ehkä mekin joskus mennään Jepen kanssa enemmän "yhtä matkaa" kehässä!

  VastaaPoista
 3. Oli kyllä tosi mukava tutustua uusiin parsonisteihin :) Teillähän meni tosihyvin ensimmäinen näyttely ;)

  VastaaPoista
 4. Kyllä teillä meni Jepen kanssa reissu melkein nappiin. Lauantain jälki meni hienosti läpi ja sunnuntain näyttely EH tuloksella on hyvä alku. Oli hauska nähä teitä ja toivottavasti törmäillään. Meillä näyttelykehät menevät syksyyn, mutta uskon pääseväni Iineksen kanssa jäljelle ja agilityyn kolmen- neljän viikon päästä.

  VastaaPoista