5.5.2009

Harmaampi arki

Toive kuivasta, aurinkoisesta juoksusäästä ei ihan toteutunut tänä aamuna. Taivas oli harmaa ja paiskoi kosteita räntärättejä. Lämpöä oli vain +2 astetta, mikä toisaaalta mahdollisti kävelylenkin kohtuullisen kantavalla latupohjalla.


Koirat pitivät toisillensa seuraa päivän mittaan. Hauskoja sattumia tulee kyllä vastaan ihan roppakaupalla, niin kuin tänäänkin (harmi että kamera ei ollut käsillä): Kun söin lounasta, Jeppe oli päiväunilla säkkituolissa. Kamu pyöri ympäriinsä levottomana, ilmeisesti se ei oikein löytänyt itselleen mieleistä makuupaikkaa. Niinpä se tallusteli tyynesti säkkituoliin ja pisti pötkölleen Jepen päälle. Jeppe tietysti närkästyi moisesta röyhkeydestä ja antoi Kamulle lähdöt säkkituolista. Kamu hiipi siitä sitten omalle huovalleen koisimaan ja rauha palasi valtakuntaan. Välillä kaverukset kyllä nukkuvat sujuvasti samalla pedillä, kuten alla olevassa kuvassa.

Löysin eilen mielenkiintoista juttua koirien raakaruokinnasta. Ajattelin vaihtaa piakkoin Jepen nappulat luihin, lihaan ja kasvissoseeseen. Jospa alkaisi kakkakin kiinteytyä... Kokeilin jo viime viikonloppuna Yrjölän puuron valmistusta (tosin ilman tattaria ja hirssiä) siskoni ohjeistuksella ja ainakin Jeppe tykkää siitä tosi paljon, se uppoaa paljon paremmin kuin pelkät nappulat. Nyt pitää selvittää kätevin tapa saada kanansiipiä yms. luista lihaa pakasteina. Ja sen jälkeen pitää kokeilla sopivan annoskoon löytämistä, sillä vaikka Jeppe ei ole mikään pullukka, se voisi kyllä olla vähän sutjakammassakin kunnossa.

Nyt lähdetään ulkoilemaan, vaihtelun vuoksi juuri nyt ei sada mitään, vaikka märkää näyttäisi olevankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti