4.5.2009

Aurinkoinen arki

Vappu meni vauhdikkaissa merkeissä kolmen koiran kanssa touhutessa. Tässäpä upea kolmikko kuivattelemassa ulkoilun jälkeen pari päivää sitten:


Eilen lapioitiin vielä takapihan hankia pienemmäksi ja koirat saivat juosta ympäri pihaa sydämensä kyllyydestä. Luca lähti kotimatkalle ja Kamu jäi vikisemään haikeana juoksukaverin perään. Jeppe kulkee sattuneesta syystä nykyisin aina narun nokassa, joten siitä ei ole Kamulle riemukkaaksi säntäilyseuraksi, toisin kuin Lucasta.

Illalla piipahdettiin vielä näyttelytreeneissä Raatesalmella. Jeppe kävi siis hallilla treenailemassa ja sillä välin Kamu ulkoilutti Teemua. Koiranäyttelyssä oli muuten toinenkin espanjanvesikoira, aika timmissä kunnossa ja komeasti trimmattu, toivottavasti nähdään kaveri myöhemminkin. Näyttelytreenit menivät aika hyvin, kun "tuomarin" vinkistä ymmärsin antaa Jepelle vähän enemmän löysää hihnaa - löytyihän se yhteinen kävelysävel, ja Jeppe tepasteli kehässä loppujen lopuksi aika mallikkaasti. Samalla saatiin muistutus toukokuun puolivälin mätsäristä, joka olisi tainnut mennä muutoin sivu suun. Täytyy muistaa tsekkailla koirakerhon sivustoa vähän useammin... Mainio homma, että päästään kokeilemaan näyttelyssä käyntiä mätsärin avulla ennen ensimmäistä oikeata näyttelyä Pellossa.

Näyttelytreenien jälkeen jatkettiin "koirakoulua" treenailemalla kaupunkikävelyä pentukurssin kotiläksyn mukaisesti. Vaikka kiivain talvisesonki Rukalla päättyi vappuun eli tunturissa on ihan hiljaista, Kuusamon keskustassa oli mukavasti liikennettä ja sivulla kävely tuotti kummallekin koiralle aika lailla haastetta. Ihan hienosti sujui siltikin, Kamu otti parit haukut ohi kulkeville koirille, mutta suhtautui ihmisiin aika hyvin. Kylkimyyry-Jeppe latoi välillä menemään ihan eri suuntaan kuin taluttajansa, mutta välillä Jeppe kipitti Teemun sivulla tosi hienosti. Toivoa on siis vielä...

Tänä aamuna kävin ensimmäisellä juoksulenkillä yhtä aikaa molempien koirien kanssa. Keli oli ihanan aurinkoinen ja kuiva. Jeppe oli kiinni vyössä hiihdossa käyttämälläni kuminauhalla ja Kamu tavallisessa taluttimessa. Hyvin oli Eki kouluttanut Kamun juoksutouhuihin, se osasi jättää suurimman osan aurausviitoista nuuskuttelematta, toisin kuin Jeppe... Mutta Jeppekin pääsi juonesta kiinni ja meillä oli oikein mukavaa, itsellenikin tuli hiki eli vauhtia oli ihan sopivasti. Toivotaan nyt kuivia kelejä, jotta päästään juoksemaan aamuisin (vedenpitävät lenkkarit ovat vasta tilauksessa...)

Alla kaverukset poseeraavat viimeisillä valkoisilla hangilla (kuvat otettu 30.4, nyt on jo vähemmän valkoista...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti