18.7.2009

Oulun KV-näyttelyn 1. päivä

Junnukehässä käytiin ja arvosana oli H eli hyvä (eli hippasen huonommin kuin eka kerralla, jolloin saatiin EH eli erittäin hyvä). Tuomarina oli Kevin Brown Tanskasta ja laatuarvio kuului seuraavasti:
"12 kk ikäinen, hyvän kokoinen koira. Kauniisti muotoutunut pää, mutta poskiluut ovat hieman jykevät. Korvat ovat aika isot, mutta asettuvat hyvin. Kaunis niska, mutta lapojen sijainti voisi olla parempi. Hieman jykevät lavat. Oikeantyyppinen kehon rakenne. Selkälinja ok. Hännän kiinnitys saisi olla korkeammalla. Takakulmaukset normaalit. Liikkuu kauniisti. Hyvä turkki."


Junnuluokassa kisasi Jepen lisäksi vain Jepen velipoika Turbo (Repovaaran Benelli). Turbo sai EH:n, oikein komean näköinen vesseli ainakin minun silmääni. Jeppe käveli kehässä ihan mallikkaasti, mutta paikoillaan seisominen teetti tällä kertaa tavattomia vaikeuksia. Ahteri tipahti kenttään koko ajan eikä takapään nostaminen seisovaan asentoon ollut todellakaan Jepelle mieleen. Älysin vihdoin kääntää koiran oikean kyljen tuomaria kohden, ja sittenhän se seisoikin kuin valettuna. Asentoa en kyllä uskaltanut lähteä ihmeemmin korjailemaan, pääasia että koira seisoi.

Molemmilla näyttelykerroilla ollaan siis saatu kommenttia Jepen raskastekoisesta etupäästä. Järin mahtavia näyttelytuloksia ei siis ole jatkossa odotettavissa, mutta meille onkin tärkeintä, että koira toimii hienosti kotioloissa ja muissa harrasteissa. Huomenna käydään toki hakemassa vielä uutta arviota Jepestä. Meidän kehäesiintymisemme on klo 9.00 alkaen (eli kehä nro 12 aloittaa parsoneista), joten huomenna voisin jäädä katselemaan myös muiden parsonien menestystä. Tänään meillä oli mukana mahtavat kannustusjoukot, joiden kanssa kierreltiin sitten vielä hetki ympäriinsä ennen ruoanlaittoon lähtöä, mutta ei jaksettu jäädä katselemaan muiden parsonien edesottamuksia.

1 kommentti:

  1. Jeppe esiintyi kyllä tänään tosi huipusti!!! Olitti tainneet treenata ;) Nähhään huomenna.

    VastaaPoista