5.7.2009

Mökkielämää

Mökillä on mahottoman mukavaa. Oltiin perillä vasta puolenyön tienoilla perjantaina, joten pidettiin Jeppe narun nokassa vielä illalla. Lauantaiaamuna kierrätin Jepen tontin reunoja myöten ja tutkittiin uudet hajut. Jeppe kulki hyvin mukana maksaherkkujen voimalla ja tuntui hengailevan innoissaan meidän ihmisten seurassa. Kokeiltiin sitten päästää koira irti, ja sehän hävisi saman tien pihasta kuin pieru Saharaan. Onneksi se suuntasi suoraan naapurien narttukoiran seuraan, ja naapurit palauttivat sen taluttaen meille ennen kuin ehdittiin edes lähteä noutamaan koko koiraa.

No, sitten Jeppe pääsikin taas visusti narun nokkaan. Välillä tosin tarjoiltiin Jepelle sisäfileen leikkaamisesta tulleita "roippeita" eli lihan kalvoja yms. Ja koira seurasi vierellä kuin hai laivaa. Illalla Teemu onki laiturin nokassa ja Jeppe seurasi kalastusta silmä kovana ihan irrallaan. Otettiin Jeppe sitten saunaan meidän kanssa, ja sieltähän se livahti omille teilleen. Tällä kertaa se löytyi ihan vastakkaisesta suunnasta pusikosta jotain eläintä jahtaamasta. Teemu seuraili sen touhuja metsässä ja sai sen vihdoin kiinni. Enää ei tarvitse testata, koira on selvästikin täysin kuriton ja kuuro kun pääsee vapaaksi.

Mutta kaikenlaista kivaa ollaan harrastettu narun nokassa, mukaanlukien vetouistelua järvellä sähköperämoottorin pukkaamana. Jeppeä ihmetytti ensin koko touhu ja taisi vähän palellakin pelastusliiveistä huolimatta, mutta kun aurinko alkoi vähän pilkottaa pilvien lomasta, Jeppekin innostui kurkkimaan maisemia veneen keulassa istuskellen.

Tänään päästään mökkihommiin jos keli sallii: Pepellä on meneillään terassin lisäosan valuprojekti, joka oli päässyt jo hyvään vaiheeseen, kunnes sementti oli loppunut. Nyt olisi tarkoitus sekoitella lisää sementtiä ja valaa loputkin, jotta miehet pääsevät muurailemaan rakennelman väliseiniä.

Keli on aika tuulinen ja viileä, mutta eipähän ole myöskään itikoita kiusana. Sen verran "korvessa" ollaan (ja mäkisen maaston montussa), että mokkulan nettiyhteys pelittää tosi nihkeästi. Joten kirjoittelen lisää sitten kotimatkalla, ja latailen enemmän kuvia myös kuvagalleriaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti