10.3.2009

Jeppe-parson

Parson-poika Jeppe asustelee Rukatunturilla emäntänsä Sarin ja isäntänsä Teemun seurassa. Samoilla kulmilla on mukavasti koirakavereita: espanjanvesikoira Kamu, lapin porokoira Aku, Nemo ja paljon muita hyvänpäivän tuttuja. Jepelle opettaa tapoja emännän siskon omistama bordercollie Luca, joka asustaa virallisesti Kempeleessä.


Jeppe on vilkas ja reipas uroskoira, jolla on (emännän mielestä) kaksi hankalaa piirrettä: itsepäinen luonne yhdistettynä voimakkaaseen jäljestysviettiin. Tämän johdosta Jeppe on helposti "hukassa", tosin omasta mielestään juuri siellä, missä pitääkin olla, mutta emännän mielestä asia on ihan toisin.

Jeppeä on pyritty kouluttamaan kotioloissa niin kutsuttuun perustottelevaisuuteen. Tietyt opit ovat menneet hyvin perille, kuten odottaminen ja istuminen. Näyttelytreenien alkamisen jälkeen emäntää tosin tuppaa harmittamaan, että tulikin opetettua koira istumaan - näyttelyissä pitäisi osata seisoa komeasti! Sivulla kulkemista ja sen sellaista opetellaan vielä lisää pentukurssilla.


2 kommenttia:

  1. Tervehdys täältä Lahdentakaa. Laitoin teidän suosikkeihin. Nähdään taas harkoissa. Rapsutuksia Jepelle!

    VastaaPoista
  2. Löysin sattumalta blogisi googlaillessani, täältä huutelee yksi russelinomistaja. Mielenkiintoista lukea toisten terrierinomistajien elämästä, se kun ei aina ole helppoa... Tulen lukemaan blogia jatkossakin :)

    VastaaPoista