21.8.2013

Blogin muodonmuutos

Kyllästyin vihdoin Bloggerin dynaamisen mallin puutteisiin, suurimpana niistä tuo kiinteän sivupaneelin puuttuminen; muiden kirjoittamien blogien seuraaminen jää itseltä ihan unholaan kun suosikkiblogien lista ei ole jatkuvasti näkyvissä. Dynaaminen malli ei myöskään toiminut kovin hyvin tabletissa tai kännykässä. Toki se oli visuaalisesti paljon päräyttävämpi. Tässä perinteisessä mallissa mulla ei ole edes yläkuvaa lainkaan näkyvissä koska en saanut sitä näkymään sellaisella tavalla, joka olisi miellyttänyt omaa silmääni.

Dynaamisen mallin etuja oli kuvien mahtuminen blogipostauksiin automaattisesti aika isossa koossa, mutta hetken etsiskeltyäni löysin mallin muokkauksesta mahdollisuuden muuttaa perinteisen mallin blogipostausten leveyttä niin, että blogiin aiemmin leveänä lataamani kuvat näkyvät oikein. Joten tällä mennään, kunnes keksitään jotain mukavamman näköistä ja toimivampaa!

Sorsanmetsästyskausi on alkanut, eikä kotona näy sen kummemmin miestä kuin cockeriakaan. Tältä näyttää onnellinen metsästyskoira:

Kuva: Teemu Torvinen
Jeppe-reppana sen sijaan saa tyytyä pyöräilylenkkeihin emännän kanssa. Juoksulenkille olisi tehnyt mieli, mutta minulla on rasitusvamma oikean jalan jalkapohjassa; sitä parannellaan nyt levolla kolmatta viikkoa, saa katsoa hajoaako pää ennen kuin jalka paranee... Jepen kanssa ollaan treenailtu kotona kontaktien alastuloa laatikkotreenillä (pienin edistysaskelin) ja tehty samalla erilaisia rauhoittumisharjoituksia. Ollaan käyty myös agilitytreeneissä istuskelemassa kentän laidalla ja katsomassa muiden treenaamista - rauhallisesti, huutamatta ja jopa kontaktia ottaen, sekä koira ohjaajaan että ohjaaja koiraan. Viime torstaina Jeppe käyttäytyi sen verran hienosti, että pääsi radalla Jennin ohjastamana - kiitos Jennille, se oli ehdottomasti Jepen viikon kohokohta! Jeppehän lähtee radalle kenen kanssa vain, mutta oli kuitenkin tilanteesta sen verran hämillään, ettei edes älynnyt huutaa startissa. Radalla kyllä kuultiin taas perinteistä nuottienlukua kartturille... Kontakteista radalla olivat mukana A ja keinu; jälkimmäiselle koira kyllä pysähtyi (joskin lukitsi sieltä putken vaikka ohjaus jatkui hypylle) mutta A-esteellä Jeppe valahti vauhdilla alastulon ohi. Eli kontaktitreenit jatkuvat, treenaillaan vielä vauhdikasta lähestymistä laatikolla ja aletaan vasta sitten yhdistää laatikkoa puomiin.

Perjantaina retki-Bokserin keula kääntyy taas kohti eteläistä Suomea ja reitti vie Vuorijärven mökin kautta Kangasalalle, josta mukaan lähtee toivottavasti ja todennäköisesti tällainen ihanuus:

Käyttölinjainen cockerspanieli Sinnikkään Jeejee "Jopo",
s. 5.7.2013, kuva: Hanna Hyvärinen

3 kommenttia:

 1. Jennillä oli yhtä mukavaa, kiitos lainakoirasta :) Vielä kun oppis ohjaamaanki...

  VastaaPoista
 2. Voi,
  mikä ihanuus teitä odottaakaan reissun päätteeksi :) (ja onpa kiva, kun
  teitä voi taas kommentoida - ainakaan itse en edellisestä versiosta
  tätä mahdollisuutta löytänyt..)!

  VastaaPoista
 3. Juu unohtuikin mainita noissa dynaamisen mallin huonoissa puolissa tuo Katan mainitsema kommentointiongelma. Osa lukijoista on kyllä pystynyt jättämään kommentteja, mutta ei tosiaan kaikki. Ja sitähän on vaikea tietää, jos joku ei voi laittaa kommenttia...

  Tässä huristellaan mökille ja vielä on kaksi yötä jouluun! Jännää ja ihanaa! Jopo on ainakin tällä hetkellä ihan erilainen luonne kuin Jallu, paljon rauhallisempi. Toivottavasti Jallun sähköjänismäisyys ei tartukaan ikinä Jopoon, vähempikin riittäisi (nimimerkillä: pelihousujen repimistä pari tuntia sitten maalaiskoiran kanssa kävelyllä Oulussa vilkkaalla pyörätiellä...)

  VastaaPoista