1.9.2013

Jopo Jokamiehen Mopo on saapunut!

Nyt ollaan saatu ihastella meidän uutta, rauhallista ja kaikin puolin fiksua (kasvattajan toimesta jo melkeinpä puoliksi koulutettua ;-) tulokastamme käyttölinjaista cockerspanielia Jopoa viikon verran, ja ollaan kyllä todella tyytyväisiä pennun valintaan. Eilen kahdeksan viikkoa täyttänyt pentu istuu jo pyynnöstä paremmin kuin Jallu tai Jeppe, joten nyt lähinnä pelätäänkin, millä kaikilla tavoilla onnistutaan pilaamaan tämä fiksu yksilö...

Kiitos kasvattaja Hanna Hyväriselle luottamuksesta, saimme aivan ihanan pennun! Jopon emään Sinniin (Namusillan Mareta) voit tutustua blogissa Sinni Sinnikäs ja pentujen edesottamuksia löytyy pentublogista Sinnin pennut. Meidän valintamme kohdistui tähän yhdistelmään Sinni & Ace emän ja isän terveystietojen ja luonteen perusteella. Ace (Saxondawn Elton at Breezybrook) on brittikoira, joten sen vanhempien tai esivanhempien osalta ei tosin ole tiedossa terveystutkimusten tuloksia. Pidetään peukkuja, että onnistuimme tällä kertaa saamaan terveen koiran (vrt. Jallun radius curvus). Luonteen puolesta sekä Sinni että Ace ovat ihan loistokoiria, ja myös metsästyksellisiä ansioita koirilta löytyy, vaikka kumpikaan ei ole mikään "champiooni". Joten toiveissa on saada minulle agilitykaveri ja Teemulle metsästyskaveri.

Jopon ainoa haaste tuntuvat olevan kovat äänet, lähinnä koiran kovaääninen haukunta. Käytiin torstaina agilitytreeneissä (suunnitelmissa oli tehdä Jepen kanssa rauhoittumisharjoituksia, mutta pääpainopiste siirtyikin sitten nopeasti Jopon totuttamiseen haukkuviin koiriin.) Siinäkin ollaan edistytty (Jepen tiedottessa usein ja isoäänisesti takapihan ohikulkijoista), joten eiköhän tästäkin jännityksen aiheesta päästä nopeasti ylitse.

Jallu on osoittautunut aivan loistavaksi isoveljeksi, se otti Jopon heti siipiensä suojaan ja leikittää pentua tosi hienosti. Välillä toki Jallunkin pitää ottaa hampaat ja isompi kokonsa aseeksi Jopon teräviä naskaleita vastaan, mutta nekin "koulutustilanteet" ovat sujuneet Jallun toimesta järkevällä voimankäytöllä.

Jeppe on puolestaan edelleen sitä mieltä, että pennun palautusoikeus on varmaankin voimassa ja sitä tulisi käyttää, mutta kyllä meidän mörököllinkin sydän alkaa pikkuhiljaa sulaa Jopon sinnikkäiden lähentymisyritysten edessä. 

Tutustumista

Maailman menon ihmettelyä

Välillä ladataan akkuja

Jopo haluaisi kovasti tutustua Jeppeen

I'll be your wingman forever!

Leiki mun kaa!

Söpöliini

Nukkumisasentoja

Söpöstelyä (2 sekunnin päästä Jopo puri Jallua käpälään ja leikki alkoi)

Kännykän nuuskuttelua

* * *
We have a newcomer, a working cockerspaniel Jopo, now 8 weeks. He's extremely sweet, smart and lovable. Jallu and Jopo are already good mates, Jeppe is still considering returning the puppy to the breeder ;-) But he'll come around slowly but surely too!

2 kommenttia:

  1. Voi että, ihanaa! Onnea uudesta pikkuisesta perheenjäsenestä :)

    VastaaPoista
  2. Oi teille on tullut uusi koiravauva <3 Kiireiden vuoksi mun blogielämä on ollut melkoisen hiljaista, nyt pääsin teitäkin vilkaisemaan :) Milloin Jepellä on agilitykisoja tulossa? :)

    VastaaPoista