7.1.2010

Ranskanmaalla

Sava! Täällä sitä patsastellaan ranskanmaalla eli Chamonix´ssa. Teemulla lähti käyntiin kolmas hiihtopäivä, mutta minä pidän välipäivää. Kintut ovat niin hapoilla eka päivän mahtavista puuterihiihdoista, että parempi lepuuttaa vähän. Teemu ja Sami lähtivät huipulle haikkailemaan jotain hienoa reittiä. Harmittaa jäädä "tyttöilemään" kylään, mutta eka päivänä lasku ei kulkenut yhtään (upeista olosuhteista huolimatta tai ehkä juuri niiden takia, sillä lunta oli paaaljon), eikä lasku varmaan kulkisi nytkään.

Kelit ovat olleet upeat, auringonpaistetta molempina päivinä (vaikka eilen olikin pilvistä laaksossa, mutta ylempänä vuorilla paistoi aurinko). Asutaan mukavassa hotellissa ihan keskustassa ja lunta piisaa! Eilen käytiin "tyttöhiihtelemässä" Teemun kanssa Les Grands Montets´lla. Eli hiihdeltiin metsäkaistaleita rinteiden vieressä ja otettiin tauko heti kun mulla rupes hapottaa jaloissa. Kylään asti laskettiin kuitenkin, ja se oli itse asiassa helpoin lasku, kun oltiin matalalla (korkeusmetreissä mitaten), ja rinne oli tasainen. Jostain syystä korkea ilmanala vetää mut ihan hapoille, vaikkei sitä olekaan tapahtunut aiemmin.

Ranska on muuten koirien luvattu maa - koirat saavat näköjään tulla melkein joka paikkaan; baariin, kauppaan, vuorille... Jeppekin viihtyisi täällä isännän kanssa Chambressa oluella ;-) Mutta tällä kertaa se jätettiin hyvään hoitoon Kamun luo, ja kuulemma kaveruksilla on kulunut aika ihan mainiosti leikkiessä ja nukkuessa. Ne saavat jatkaa samaa hupailua kun Eki ja Tea lähtevät reissuun pari päivää meidän paluun jälkeen ja Kamu tulee vuorostaan meille hoitoon.

Pääosin koirat tuntuvat olevan täällä hyvin koulutettuja, vaikkakaan ei välttämättä niin hyvin hoidettuja. Reilusti ylipainoisia koiria näkyy täällä kylässä aika usein. Omistajat näyttävät kuitenkin hyväkuntoisilta, joten ilmeisesti koirat joutuvat viettämään aika paljon aikaa kotosalla omistajien kuntoillessa rinteillä. Olen nähnyt muutaman jackrussellin, mutta en parsoneita (enkä myöskään espanjanvesikoiria). Kultainen noutaja näyttäisi olevan ylivoimaisesti suosituin rotu.

Laitailen iltapäivällä kuvia Picasasaan kunhan Teemu tuo kamerani takaisin (Teemu ei löytänyt omaa kameraansa lähtiessä, joten kaikki kuvat ovat minun kamerassani). Alla oleva kuva on napattu chamonix.com-sivuston webbikamerasivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti