11.8.2009

Agilitytreenit jatkuvat

Agilityn alkeiskurssi päättyi, mutta treenit jatkuvat päätöskisan nolosta menestyksestä (tai oikeammin menestyksen puutteesta) huolimatta. Treenipäivä on maanantai ja treenit alkavat vasta klo 19, joten ei tarvitse hötkyillä töistä ihan hirveän nopeasti.

Eilen oltiin siis jo treenailemassa ja pidin Jepellä pannan ja hihnan varmuuden vuoksi. Jeppe oli kuitenkin taas paljon paremmin mukana touhuissa kuin parilla edellisellä kerralla, ja suoritti rataa ihan innoissaan. Se yritti kyllä vähän komentaakin minua radan loppuosalla kun olin vähän hidas ohjauksessani, mutta muuten meni ihan hyvin. Puomilla se ryykää kamalalla vauhdilla, sitä pitää karsia pois. Hypyt menivät hienosti vaikka rimat kolisivatkin alas hihnan takia. Tarja oli passissa suihkupullon kanssa siltä varalta että Jeppe olisi alkanut nuuskuttelemaan, mutta tällä kertaa ei vielä päästy kokeilemaan suihkupullon tehoa tähän probleemaan, sillä Jepen nenä pysyi ylhäällä.

Oravanhäntäkin oli mukana, mutta Jeppe ei innostunut siitä juurikaan. Muutamaa muuta koiraa se kuitenkin siivitti radalla, joten hyvä niin. Treenien jälkeen jäimme Anskun, Nyytin ja Vanillan seuraksi hieman kuljailemaan metsään ja päästin Jepen vapaaksi. Se pysyi hienosti lähistöllä, tosin yritti kyllä hieroa hieman liian läheistä tuttavuutta Nyyttiin. Luoksetulo oli taas yhtä tuskaa, lopulta sain houkuteltua Jepen lähelle Nyytin avulla. Kiitos Anskulle kärsivällisyydestä, toivottavasti Nyytti ei joutunut paastolle namien takia ;-)

Juteltiin muiden treeniläisten kanssa Jepen ongelmista ja sain hyviä vinkkejä. Tilasinkin jo saman tien Jan Fennellin kirjan "Kuuntelen koiraani" ja käynnistämme tehotreenin johtajuuden palauttamiseksi meille kaksijalkaisille. Kävelylenkeillä hommaa on treenattu jo jonkin aikaa, ja nyt Jeppe kulkee lenkit takana tai vierellä, ihmisen edelle se pyrkii enää vain toisen koiran tai kiinnostavan eläimen hajun huomattuaan. Eikä me lepsuilla: koira palautetaan ruotuun suuntaa vaihtamalla. Aika nopeasti Jeppe tajusi pelin hengen, kun suunta muuttui koko ajan.

Alla videolta napattu otos loistokkaammilta päiviltä eli heinäkuun alusta, kun Jeppe suoritti esteitä ihan innoissaan. Nyt on kotipihalla kyllä ihan hulppea Rengas isolla ärrällä, kiitos Teemu! Siitä ei vielä ole kuvia kun tänään oli sateinen keli enkä viitsinyt mennä kastelemaan itseäni ja koiraa pihalle, mutta laitan kuvia kunhan ehditään treenata renkaalla.


1 kommentti:

  1. Agility on kyllä superkiva harrastus koiruuksille :) Syysterkkuja Ylisiltä!

    VastaaPoista