24.7.2012

Vinoon kasvanut

Aina ei elämä mene niin kuin suunnitellaan: käytiin tänään Jallun kanssa Oulussa eläinlääkärissä Otuksessa Esa Soppelan luona tutkituttamassa sen vänkkyröitä etujalkoja. Diagnoosi: kasvuhäiriö, jossa kyynärluu kasvaa molemmissa etujaloissa hitaammin kuin värttinäluu. Syytä tähän ei tiedetä/voida määritttää. Jallu leikataan tiistaina; värttinäluu katkaistaan ja väli täytetään pakarasta otettavalla rasvapalalla; tällä yritetään oikaista mutkalle mennyttä kyynärluuta, jotta se ei työnnä niveltä ulos kupistaan. Pitänee alkaa tutkia vastaavien tapausten lopputuloksia internetin syövereistä. Jospa tästä vielä koira tulisi, ehkä jopa metsästyskoira, ei varmaankaan agilitykoira. On se silti söpö ja meille niin rakas!


Niin ja rauhoituksen jälkeisissä hoito-ohjeissa sanotaan, että rauhoitusaineen poistuminen elimistöstä kestää 1-2 vrk. Eipä  tuota huomaa, Jallu vetäisi taas Jeppeä pataan (leikisti) jos sitä ei vähän rauhoittelisi...

2 kommenttia:

  1. Voih :( Radius curvus - valitettavasti tätä samaista syndroomaa on minunkin ollut tutkimani tänä vuonna. :( Blogissakin siitä varmaan joskus kirjoitan vielä.. Ei ole oma koirani ja siksi siitä ei vielä sen enempää puhetta ole ollut.

    VastaaPoista
  2. Jep. Ja taisin kirjoittaa tuohon ylös väärin päin, eli varmaan se kyynärluu katkaistaan eikä värttinäluu. No ensi viikolla se nähdään.
    Googlettamalla löytyy paljon vastaavia tapauksia ja niiden lopputulokset vaihtelevat ihan laidasta laitaan; montusta täysin terveeksi harrastuskoiraksi. Joten mennään päivä kerrallaan ja yritetään tehdä kaikki voitava, jotta koirasta tulisi vielä ihan toimiva. Virtaa ja intoa sillä ainakin on, ja kaikessa pitää puuhata mukana (niin hyvässä kuin pahassa ;-)

    VastaaPoista