21.7.2012

Kisamatkailua ja treeniä

Edellinen viikonvaihde ja alkuviikko hurahti tien päällä agilitykisarundilla Kokkolassa ja Oulussa. Kisakoirana Jeppe, turistikoirana Jallu, ja matkaseurana olivat lisäksi Heidi ja kisaava kelpie Pate sekä turistikoira kroatianpaimenkoira Reetu. Menopelinä Heidin paku ja majoitustilana varmaan maailman pieni asuntovaunu Matkaaja 460, hyvin mahduttiin koko porukka! Mä ajoin eteenpäin (pikku-e) ja Heidi taaksepäin (kaverit tietää, kuinka emähuono mä oon peruuttamaan...;-) Kaikki koirat käyttäytyivät todella hienosti. Reetusta löytyi heti eka iltana punkki, tosin vain karvojen päältä. Punkkisyynejäkin tehtiin, mutta onneksi lisää punkkeja ei löytynyt. Kokkolassa vietettiin tiiviisti aikaa radan varressa katsoen muiden luokkien suorituksia, eritoten  tutut koirat/ohjaajat tietty kiinnostivat, ja kolmosluokan huikeat suoritukset. Ja parsonit ja kokkerit ja kelpiet ja kroatit... Oulussa päästiin äidin herkkuruokien ääreen, kiitos vaan huoltojoukoille!

Tulostakin tuli kisoista, tosin meille vain yhden radan verran eli eka agilityradalla Kokkolassa. Nollaa ei saatu juhlia, kolmossijaa kylläkin 10 virhepisteellä. Tässä pönötetään.

Klagi 2012, B-radan 3. sija, 10 vp

Ja tässä meidän tuloksekas rata.


Samoin Heidi ja Pate tekivät elämänsä ekalla yhteisellä radalla hienon tuloksen 30 vp, ja paransivat vielä Oulussa, saldona 10 vp agiradalla. Suunta on siis oikea! Ja helmenä oli Oulussa Anskun ja Nyytin eka nolla kakkosissa, hyppärillä.

Vaikka hyllyratoja tuli kisareissulla paljon, kokemusta saatiin sitäkin enemmän. Jepen ongelmat ovat runsaat ja harvinaisen selvät: varaslähdöt, kuumuminen pujottelulla ja kontaktien ryykäämiset. Pate puolestaan liitelee ja pudottelee rimoja. Lisäksi pujottelu on sille vielä vähän liian paineistava este. Tiedetäänpä, mitä treenata! Lisää kisavideoita: http://www.youtube.com/user/SariRuka/videos ja laita hakusanaksi Klagi tai OKK.

Tänä viikonloppuna treenataan rovaniemeläisen Henrika Itäniemen ohjauksessa. Henkka oli tehnyt meille melkoisen mutkikkaan radan. Tässä radan alkupätkää, pujottelu haastaa Jeppeä:Ja tässä radan loppuosa, mun valssit ovat ehkä maailman surkeimpia ja sokkopussi on edelleen vaikea... Mutta pujottelu menee hienosti!Sillä välin kun me juostiin agilityradalla, Teemu ja Jallu kävivät katselemassa kanalintutilannetta Valtavaaralla. Siellä heiteltiin (ja onneksi myös noudettiin) vähän damia ja nautittiin nätistä kesäpäivästä. Lisää kuvia Picasassa.Huomenna agilitytreenit jatkuvat. Ja kaikenlaista muutakin jännää on tiedossa ensi viikolla: Jallu käy tiistaina tutkimuksissa Oulussa Esa Soppelalla Otuksessa vänkkyröiden etujalkojensa takia. Ja meillä vaihtuu toinen ajopeli - Pasu saa väistyä Boxerin tieltä! Eli kisareissuja helpottamaan meille tulee kompakti kahden hengen retkeilyauto Beugeot Casa-Car Boxer. Sittenpä on aina makkari, olkkari ja keittiö kätevästi mukana. Siihen siis mahtuu nukkumaan kaksi henkeä, mutta matkustuspaikat turvavöineen löytyvät neljälle. Kuvia tulee tyrkylle sitten kun menopeli on oikeasti meidän (noutopäivää ei ole vielä sovittu, mutta ensi viikolla heti kun mahdollista). Ja Pasu menee kätevästi vaihdossa.

Ja siinä se loma sitten menikin, eli ensi viikolla on viimeinen lomaviikkoni. Sitten palataan taas karuun arkeen. Jallu saa taas totutella olemaan päivät "yksin" kotona (poislukien keskipäivän pissatauko). Ja mä totuttelen menemään nukkumaan järkevään aikaan... Nytkin on nukkumatti heittänyt unihiekan jo aikaa sitten, eritoten kun ajattelin aamulla ehtiä katsoa vielä vähän agilityn MM-kisakarsintojen livestreamia kasilta alkaen ennen treeneihin lähtöä, ja koirat pitää ulkoiluttaa tietty ennen sitä... Mutta vakiyleisön paine (terkkuja vaan "mummille") alkoi käydä niin suureksi, että oli pakko päivittää vähän tätä blogia ;-)

2 kommenttia:

  1. Ou nou, ei kai niistä jaloista ole enempää ongelmaa tullut? Nekö kuvataan vai miten tutkitaan? Toivottavasti kaikki on kintuissa kunnossa!

    VastaaPoista
  2. Hanna, ei ole ongelmia, mutta tutkitaan varmuuden vuoksi, kun kintut ovat niin hassun vänkkyrät. En tiedä vielä, mitä kaikkea meinaavat tehdä, kuvauksiin nyt ainakin valmistaudutaan. Käyn Oulussa huomenna päiväseltään.

    VastaaPoista