8.7.2012

Kuumakallen treeniä ja kesäkivaa

Jallu täyttää ensi viikolla 4 kk ja alkaa olla jo Jepen kokoinen. Säkäkorkeudessa se häviää Jepelle vielä muutaman sentin, mutta painoa sillä on jo hieman Jeppeä enemmän.


Agilitya: Tällä viikolla ollaan Jepen kanssa treenattu starteissa paikoillaan pysymistä, pujottelua ja kontaktien alastuloja. Kontaktit sujuvatkin pääosin ihan ok, mutta starteissa paikoillaan pysyminen tekee tiukkaa, samoin pujottelu radalla, jos lähistöllä on putkia tai pussi. Ainoa vaihtoehto on rauhoittaa koira pujottelun alkuun ja tarvittaessa vielä motivoida koiraa häiriöesteiden ohi pistämällä namikippo pujottelun päähän. Kotona laitettiin taas pujottelukepit pystyyn ja tein häirötreeniä; jos namikippo oli tarjolla, vinkulelut tai lelujen nakkelu kesken pujottelun ainoastaan vähän hidastivat koiraa, mutta itse suoritus oli ok. Mutta jos mä itse liikuin liian lähellä koiraa (esim. keppien läpi), sitten kyllä rytmi katosi. Näitä pitää vielä työstää jatkossa, ja poistaa myös namikippo tai vaihtaa se johonkin toiseen palkkaan, ja jatkaa palkkausta satunnaisesti.

Huomenna piipahdetaan ehkä Kemijärvellä epiksissä ja perjantaina suunnataan sitten Kokkolaan KLAGiin. Lauantaina ja sunnuntaina tarjolla on kaksi starttia per päivä. Paluumatkalla on tarkoitus pysähtyä Ouluun, jossa on iltakisat tiistaina 17.7. Jos edes yhdessä näistä starteista sais puhtaan pujottelun, olisin oikein tyytyväinen. Sen enempää ei valitettavasti voi tuon kuumakallen kanssa vaatia, vaikka kuinka treenaisi. Tai ehkä ei pitäiskään treenata - mitä enemmän treenataan, sen kuumemmaksi se tuntuu muuttuvan ;-) Vaan eipähän käy aika pitkäksi kun ei  mitään saa helpolla...

4 kommenttia:

 1. Klagiin olisin halunnut minäkin, kun siitä niin paljon hyvää aina kuullut :) Ehkä ensi vuonna, toivottavasti teillä on mukava reissu! Jepen kanssa ei varmasti tosiaan käy ei treenit eikä kisat yksitoikkoiseksi. Epätoivo itsellä vain välillä lamaannuttaa, kun meillä on vuosia jo takana useampi ja siltikään niitä nollia ei pahemmin heru :P mutta jostain se toivon kipinä kuitenkin aina iskee ja sitä jaksaa taas treenata ja kisata. :) Ehkä ne nollat ei se tärkein juttu ihan oikeasti olekaan!

  VastaaPoista
 2. Juu majoitusta meillä ei Kokkolassa tosin vielä ole, mutta teltta on sitten viimonen vaihtoehto, tai ehkä mennään asuntovaunulla... Onhan tässä vielä pari pv aikaa loihtia joku asumus ;-)

  Mä olen ajatellut tämän meidän agilitytouhun niin, että onpahan koiralla jotain (pääsääntöisesti) mielekästä tekemistä. Kun ei täältä pohjoisen perukoilta ole ihan hirveästi mahkuja rampata kisoissa, niin ikinä ei varmasti tavoitella agilityvalion arvio tai SM-kisapaikkoja tms. Mun puolesta voidaan kisata ykkösissä vaikka maailman tappiin asti. Niinpä yritetään vaan pitää hauskaa, mutta onhan se tietty harmi, jos koira ei treenaamisesta huolimatta tunnu kehittyvän. Tai ehkä sit vähän "väärät" ominaisuudet kehittyvät...

  VastaaPoista
 3. Olettekos Jallun kanssa jo paljon metsästysjuttuja treenaillu?

  Itelle tuli viimeviikon lauantaina kans käyttiscockeripentu, Frosty Morning'silta tämä on. Jukalta ois muuten tullu varmastikin Riskan pentu, mutta narttuja ei syntynyt ja urokset oli varattuja.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut pennun johdostoa! Hauskaa ja haastetta luvassa!

  Pikkasen ollaan Jallun kanssa damiin tutustuttu sisällä, tosin siellä meinaa menna vähän liikaa mutustelun puolelle. Kotipihalla dami palautuu ehkä paremmin, joten taidetaan hypätä sisätilatreenien yli ja jatkaa suoraan pihalla, lähinnä kantamistreeniä, Jallu tulee sitten hetken pyörittyään ihan jalkoihin damin kanssa ja luovuttaa kiitos-käskyllä damin, pitää vain olla nopeasti käsi alla ;-) Eniten ollaan treenattu istumista ja paikoillaan pysymistä sisällä ja eri tilanteissa, sekä tuplavihellyksellä luoksetuloa. Se alkaakin olla jo aika vahva, sillä Jallu on vahingossa pöläyttänyt variksen lentoon ihan vierestä ja karkottanut jäniksen liikkeelle ihan läheltä, ja kummallakin kerralla tuli luokse pillillä (ei kylläkään variksen nähtyään malttanut ottaa namia, vaan jatkoi pusikon kiertelyä, mutta tuli aina käymään mun luona vihellyksellä). Nyt pitäis opettaa se katsomaan ohjaajaa kauempana sekä odottamaan kauempana, enimmäkseen se tulee luokse, oli vihellys mikä tahansa.

  Myös veteen ollaan sitä yritetty houkutella, mutta ei mene vielä ihan uimaan asti.

  Nyt pitää alkaa kirjata suunnitelmaa seuraavista treeneistä, lähinnä varmaan istumista ja odottamista kun dami heitetään, lähtee pitelemättä saman tien perään. Ja starttipistoorilla ampumista yms, tosin tää ei ole kyllä yhtään paukkuarka.

  Tsemppiä pennun kanssa, tää on kyllä niin ihanaa aikaa ja pentu kehittyy tosi vauhdilla! Ja Jallu on kyllä ihan meidän toiveiden täyttymys, todellinen touhun poika, kaikkien kaveri ja reipas ja rohkea. Vähän liiankin rohkea, olis mun mukana agilitykisareissulla käynyt tutustumassa ihan kaikkiin ihmisiin ja koiriin, joskus tulee vielä pataan joltakulta ei-niin-ystävälliseltä koiralta...

  VastaaPoista