19.2.2012

Ylläpitotreeniä

Tässä välillä oli pitkä pakkasjakso, joka esti tehokkaasti agilityn treenailemisen. Mentiinkin sitten melkeinpä "kylmiltään" Mikon treeneihin Ouluun viime viikolla. Pientä edistymistä havaittavissa siltikin, ja varmasti tuloksia syntyisi enemmän, jos pystyisi treenaamaan useammin. Tosin pitää muistaa, että esim. kontakteja pystyy treenaamaan kotosallakin kosketusalustan vahvistamisella, tämä tuppaa vain sitten käytännön toimien lomassa unohtumaan.

Tässä radan alkuosaa, se sujui ihan mallikkaasti - tosin puomia piti hinkata hetki yksittäisenä esteenä kun koira ei pysähtynyt oikeaan kohtaan. Uutena oppina: odota, että koira hakeutuu omaehtoisesti kosketusalustalle (älä osoita sille alustaa tms).



Sitten rata jatkui muutaman esteen kautta A:lle, joka oli houkuttavasti mutkaputken välissä. Siihenpä me sitten Jepen kanssa kompastuttiinkin aika monta kertaa. Mikon ohjeiden avulla saatiin vihdoin onnistunut suoritus. Tiedetäänpä nyt, mitä saadaan treenata huolella aina kun on riittävästi treenikavereita liikuttamaan A-estettä ;-) Ja tietty tämä homma rakennetaan sitten hissukseen, eli ensin putkien päät ovat etäänpänä A-esteen ylösmenosta, ja niitä tuodaan pikkuhiljaa lähemmäs A-estettä.



Sitten vuorossa oli pujottelu. Jeppe lähti lapasesta ilman verkkoja, joten kokeiltiin ohjureilla. Jeppe luuli niitä ensin hyppyesteiksi (ja oli ihan riemuissaan, vihdoinkin tässä tylsässä esteessä oli jotain järkeä ;-) mutta muutaman hörhöilyn jälkeen saatiin koira pujottelemaan ja melkoisella vauhdilla jopa! Minun tehtävänäni oli irtaantua pujottelulta kohti putkea ja se onnistui hienosti, jes. Nyt pitää pistää hösseliksi ohjureiden saamiseksi seuralle; tilasin ne Turusta 4dogsilta, mutta ilmeisesti siellä ei ole enää mitään "elämää", joten pitää pistää ohjurit tilaukseen DogAntilta.



Radan loppuosa vaati nopeita jalkoja, ja päästiin vielä kertaalleen kontaktille keinun muodossa. Keinun päähän oli pakko laittaa kosketusalusta, sillä muutoin Jeppe pysähtyi tosi aikaisin, nippanappa kontaktialueen puolella. Ja sama kuin edellä puomilla; koira saa hakeutua kosketusalustalle itsenäisesti.



Treenailtiin sitten tänään maneesilla saman radan loppuosaa vähän soveltaen. Jepellä pujottelussa 2 verkkoa (1 alussa ja 1 lopussa); en lähtenyt näistä vielä karsimaan kun halusin kokeilla omaa irtaantumista pujottelusta putkelle. Homma sujui niin hienosti, että unohdin kokonaan jarruttaa kun lähdettiin toista kertaa suoraan putkeen, enkä olisi itse ehtinyt persjättöön.




Tässäpä sitten jarrutuksen ja persjätön kera, ja keinukin menee vain pienellä korjauksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti