4.2.2012

Erittäin Hyvä Jeppe

Aamulla ennen koiranäyttelyyn lähtöä saatiin jännittää, kuinka auto käynnistää -32 C pakkasesta. Puolen tunnin webastokäytön jälkeen Passatti hörähti käyntiin kuin palmun alta. On se hyvä auto, vaikkakin nielee aika reippaasti dieseliä näillä pakkasilla.


Keuruun näyttelytila oli (kuten olin etukäteen keskustelupalstoilta lukenutkin) todella ahdas, mutta hienosti ihmiset ja koirat mahtuivat pieneenkin tilaan. Rotujen välillä oli mukavasti pieni paussi, jona aikana päästiin treenaamaan kehässä kävelyä ja Jeppe sai nuuskutella pöydän pintaa ja tehdä tilanteen selväksi toisille uroksille (ihan pienesti ärisemällä jos joku tuli liian lähelle). Tavattiin myös Jepen velipuoli Repovaaran Esimies, oli kiva nähdä toinen pikkuinen repovaaralainen. Kiitos Henna, että tulit juttelemaan; itse en jännitykseltäni huomannut seurata teidän esiintymistänne junnukehässä ennen meitä! Onnea agilityyn, ehkäpä nähdään virallisissa kisoissa miniluokassa!

Ja itse näyttelytulokseksi saatiin enemmän kuin mitä mentiin hakemaan, sillä meille olisi riittänyt H:n (hyvä) arvoinen tulos, jotta voidaan viedä Jeppe maaliskuussa Oulun luolakokeisiin A-asteeseen. Mutta tuomari Pirjo Aaltonen antoikin Jepelle arvosanan EH (Erittäin Hyvä), hieno juttu! Kisattiin avoimessa luokassa, Jepelle kirjattiin 4. sija (uroksia oli ko. luokassa 4 kpl).

Tässäpä arvostelu:
Hieman takakorkean yleisvaikutelman antava uros. Mittasuhteiltaan tyypillinen. Spannattavissa oleva. Hyvät pään mittasuhteet. Hyvät pään linjat. Kirsupigmentti voisi olla parempi. Häntä kääntyy selälle. Taka-askel jää voimattomaksi.

Ja tässä kuvia; häntää en yrittänytkään asetella, sillä Jeppe istui heti kun koskin sen häntään. Joten koira sai seistä ihan "luomuna", asento ei todellakaan ole mallikelpoinen, mutta ajatuksena oli antaa myös koiralle miellyttävä näyttelykokemus, eikä piinata sitä leipomalla sitä koko ajan haluttuun asentoon.

Hyvillä mielin palailtiin siis mökille. Aurinko paistaa, pakkasta "vain" -26 C. Ehkäpä uskaltaudutaan kohta ulos puuhastelemaan (paitsi Jeppe ei kyllä pistä enää nokkaansa ulos jos ei ole ihan pakko). Tässä Teemun yöllä näppäämä mökkimaisemakuva.

1 kommentti:

  1. Hienosti Jeppe pönöttää! Onnea onnea ja luolille myös :) t.merru

    VastaaPoista