3.2.2012

Kakkujen kakku!

Kuusamossa on pidellyt pakkasta, ennätyksiä ollaan rikottu joka päivä ja epävirallisesti -40 C raja on kilahtanut rikki, mutta virallinen ennätys taitaa pyöriä vielä -39 C asteessa. Meillä Rukalla oman kodin mittarissa kylmin lukema on ollut -24 C ja Rukan kylän tasossa lämpöä on ollut -15 C, eli inversio on laskettelijoiden ystävä.

Lähdettiin sitten tänne etelämmäs pakkasta pakoon. Eka pitstop oli Oulussa, -27 C. Tässä Jeppe lämmittelee uunin kupeessa. Leivinuuni hohkasi niin kuumana, ettei siihen pystynyt koskemaan, mutta koira on ihan tyytyväisenä uunin vieressä. Ei mikään arktinen epeli siis!


Jatkettiin sitten hellekelien toiveissa edelleen etelämmäksi, nyt ollaan Ala-Kolkissa mökillä ja pakkasta on -24 C. Sen verran on uusia hajuja, että Jeppekin viihtyy ulkona jopa useamman minuutin ajan...

Mökissä on kuitenkin jo mukavan lämmintä. Soile ja Pepe yllättivät minut ihan huikealla jutulla. Täytän nimittäin pyöreitä vuosia kuun lopulla (enkä aio sen kummemmin juhlia merkkipäivääni, en ole juhlinut niitä edellisiäkään ;-) ja sain nyt kyllä elämäni upeimman kakun - oikeasti hienoimman kakun, minkä olen ikinä nähnyt! Vai mitäs sanotte?Emäntä ja koira

Malli on oikein upeasti tunnistettavissa!

Ja mallia on otettu tästä kuvasta.

Maistuis varmaan sullekin, on se niin syötävän söpö!

Huomenna mennään 30 km päähän Keuruulle koiranäyttelyyn tavoittelemaan H:n arvoista tulosta, ja sitten maaliskuulla luolakokeeseen A-astetta yrittämään. Katsotaan, mitenkäs huomenna käy... Joka tapauksessa huomenna on kakkukestit, vaikka toi kakku on kyllä niin hieno, ettei sitä raaskisi syödäkään! Koristeet pistetään ehdottomasti talteen,  varsinkin koriste-Jeppe on ihan fantastinen! Kiitos Liisa, olet kyllä tosi taitava kakkupaakari!

3 kommenttia:

 1. Hieno kakku ja koristeet :o) Ja maistuis varmaan mullekin, nams :)
  Pidetään peukkuja Keuruun kehän aikaan!

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava! Tosiaan ainutkertainen kakku :) t.merru

  VastaaPoista
 3. Wau mikä kakku! :D Ihan huikee! Yksityiskohtia myöten täydellinen. Onnittelut sinne! :)

  VastaaPoista