14.10.2010

Talvi tuoksuu jo!

Taisipa olla viimeisiä agilitytreenejä kun tänään käytiin kisaavien ja kisavalmiiden treeneissä raviradan tuntumassa. Marian tuoma rata oli mukavan vauhdikas setti, johon lisäsimme vielä vähän kontaktiesteitä joukkoon. Valoa riitti niin vähän aikaa, että jokainen koirakko meni radan vain kerran sen kummemmin hieromatta.

Jeppe meni radan yllättävän hyvin, mutta minun pitää nyt oikeasti alkaa vaatia siltä pysähtymistä kontaktin alastulolle ja odottamista vapauttamiseen asti, kun sitä on treenattu jo kyllästymiseen asti kotonakin. Keinulla vauhtia oli taas aika lailla, mutta silti keinu näytti osuvan maahan ennen kuin koira paineli sieltä alas. Otettiin sitten keinu muutaman kerran yksittäisenä esteenä, ja vielä treenien lopuksi puomia pysäytyksen ja vapauttamisen kanssa. Lihapullat olivat oivallinen palkka, ja koira teki alastuloa ihan mallikkaasti.

Teemu oli mukana kokeilemassa uutta statiiviaan (kameran tukijalka). Videota ei tullut juurikaan kuvattua (ja onnistuin poistamaan kameralta Teemun meistä kuvaaman videon), mutta still-kuvaa löytyy kuvagalleriasta.

Jeppe treenien jälkeen

Muutoin ollaan laitettu pihaa talvikuntoon. Hommahan on meikäläisittäin ihan kesken, sillä grilli ja terassikalusteet ovat vielä pihalla. Vaihdoimme nimittäin kevyen verkkoaidan tukevampaan rakenteeseen, kun taloyhtiön autopaikkojen rakentamisen jäljiltä jäi yli juuri sopiva määrä aitaelementtejä. Ensilumikin tulla tömähti, mutta suli onneksi pois. Jospa siis ehtisimme saada terassikalusteet varastoon ennen pysyvää lumipeitettä...

Aidan rakentamista

3 kommenttia:

 1. Hauskan kuuloinen treenipäivä!Ja koira on aivan mahtavan suloinen reporankana :)
  Meillä Turo -poika saa nyt kasvaa ja opetella rauhassa perusjuttuja ja käyttäytymistä, jospa me vuoden päästä oltaisiin valmiita aloittelemaan agin alkeita :D !

  VastaaPoista
 2. Moikkka! Haeskelin tossu ohjetta ja sitä kautta päädyin tänne blogiisi. Meni suosikkeihin niin kiva on tätä lukea. Meidän apinapinserille ja kääkälle tarkootus tossuja tehdä :D minkäkokoisilla puikoilla oot nuo tossut tehnyt ?
  Oikein mukavia syyspäiviä toivottelen

  VastaaPoista
 3. Puikkojen koko oli näköjään jäänyt kirjaamatta enkä kyllä sitä muista, mutta käyttämässäni ohjeessa puikkojen koko oli 5, lienee olen käyttänyt samaa kokoa. Muuten tossuista saattaa tulla liian "harvat", tarkoitushan on tehdä aika tiiviit töppöset. Neulojan käsialahan merkkaa myös, joten joudut varmaan testailemaan ja säätämään ;-)
  http://kotisivukone.fi/files/bedlington.kotisivukone.com/pipo_ja_tossut.pdf
  Vesikeliä ko. tossut eivät kestä, mutta paukkupakkasilla ovat hyvät.

  VastaaPoista