21.10.2010

Kerta kiellon päälle

Käytiin vielä tänään Jepen kanssa agiliitelemässä, vaikka viime viikolla meinattiin jo pistää kesän treenikausi pakettiin. Saatiin treenailla ihan omassa rauhassa ja valokin hiipui aikamoisella vauhdilla. Touhuiltiin tunnin verran yksinkertaisen haasteen parissa: pysähtyminen targetille puomin päähän stop-komennolla ja vapautus toiselle targetille. Kun tämä alkoi sujua hihnassa, päästin Jepen vapaaksi ja yritin saada pidettyä koiran vauhdin kurissa. Kerran se tuli puomin alastulolle niin vauhdilla, että etutassujen pysähtyessä koiran takapää meinasi jatkaa vielä matkaa ja seurauksena oli lyhyt mutta komea käsilläseisonta ;-) Kun homman juju alkoi valjeta Jepelle, lisättiin vielä yksi hyppy puomin alkuun ja kaarella oleva putki puomin perään tuomaan touhuun radanomaisuutta.

Pysähtymistä ja vapauttamista on treenattu kotona ensin tasaisella ja sitten kallistetulla levyllä, mutta siirtovaikutus agilitykentälle oikeisiin esteisiin tuottaa aika tavalla haastetta. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että Jeppe teki paljon toistoja innokkaasti ja nakit maistuivat. Koira kyllä jo selvästi tietää, mitä sen pitäisi tehdä, mutta maltti meinaa välillä olla hukassa.

Koska valoa ei riittänyt kuvaamiseen (eikä ollut oikein kuvaajaakaan), kaivelin kuva-arkistoista tämän kesän nappiotoksia. Kuvien laatu on vähän heikko mutta kahdessa ekassa kuvassa hauskaa on se, että hyppykohdasta ja -kulmasta huolimatta rimat pysyvät paikoillaan.
Ulkona satelee hiljalleen lunta (lue: räntää) ja kohta siirrytään jo talvilajien pariin!

3 kommenttia:

 1. Kyllä se agility kuulostaa vaan niin mahtavalta, haastavalta mutta hauskalta! :) ¨
  Kyllä sinne pentuagilityyn on päästävä jo muutaman kuukauden päästä hakemaan ensi tuntumaa.
  Jos se siitä meidänkin ura urkenisi esteiden parissa :D

  Tsemppi paljon treeniin, toivottavasti saatte harjoittelupaikan eikä harrastus joutuisa täysin unholaan talven ajaksi, vaikka kyllä niitä muitakin talvipuuhia riittää onneksi kerrakseen!

  VastaaPoista
 2. agility kiinnostaa minuakin eikä tarvi enään montaa kuukautta odottaa, että pääsen huskyni kanssa pentuagiin.

  harmi kun kuvia ei voinut oikein ottaa :/

  VastaaPoista
 3. Tytöt, voitte aloittaa jo kotosalla! Tutustukaapa maailmanmestaruuksia voittaneen Silvia Trkmanin ideoihin:
  http://silvia.trkman.net/ ja sieltä Videos.
  Esim:
  http://www.youtube.com/watch?v=2WPzMzBC3Zc&feature=player_embedded#!
  Haastavasti motivoitavissa olevan koiran emäntänä harmittelen, että en tehnyt tällaisia juttuja jo pentuaikana - ehkä nyt olis helpompaa ;-)

  VastaaPoista