19.10.2010

Syksyn satoa

Ensinnäkin ehdottomasti paras uutinen: koko syksyn sairastellut Kamu-kaveri on vihdoin parantumassa! Kamun sinnikkäät omistajat tutkituttivat koiraa kunnes vaivojen syy vihdoin selvisi: aivokalvontulehdus. Kamu reagoi lääkitykseen saman tien ja alkaa jo olla oma, valloittava itsensä! Vai mitä sanotte tästä Teemun viime kevään nappiotoksesta?


No joo, osaavat noi kaksi olla kyllä ihan ihaniakin:


Rukan eka rinne avattiin jo eilen eli talvi tulla jollottaa, ja onneksi meidän pihakin alkaa olla kohta paketissa talven varalta. Tänä iltana touhuttiin puutarhakalusteet varastoon ja Teemu rakensi suksisauvoille hienon pidikkeen. Agilityesteet (hypyt ja kepit + verkot) ovat vielä vähän tyrkyllä siltä varalta, jos vien ne omaan pieneen treenihalliin (jos koirakerholle ei löydy treenitilaa talveksi, kuten valitettavasti alkaa vähän vaikuttaa). Huomenna siivotaan grilli ja paketoidaan se pressuihin, kun se ei valitettavasti mahdu varastoon.

Tässä on Jepen ja Teemun metsästyksen satoa ylpeän saalistajan kera:


Tältä tiput näyttivät sulkasadon jälkeen (teeri ja kaksi pyytä):


Ja tällainen oli lopputulos, päällimmäisenä tosin poronpaistia, jotta herkkuja riitti kaikille (Ekille ja Tealle suurkiitos padan lainasta, toivottavasti tuotokset maistuivat ;-)


Lisää kuvia kuvagalleriassa.

Jos agilityn treenitilaa ei löydy, meidän ohjelmassa on sitten sitäkin enemmän murtsikkaa, ja nimenomaan pertsaa. Mehän ollaan hiihdelty aiemmin luistelutyylillä, mutta Jeppe vetää aina urku auki pari kilsaa ja simahtaa, joten pertsa on meille paljon sopivampi laji. Viime keväänä aloittelin pitoteipeillä, jotka eivät toimineet alkuunkaan kevätlumilla. Yritän vielä säätää niitä, jos toimisivat paremmin kuivemmalla keskitalven lumipinnalla - purkkivoiteisiin siirtyminen ei nimittäin houkuta yhtään. Suuri voidetesti jatkuu hieman myöhemmin. Kuusamossa on jo avoinna 2 km lumetettua latua ja Rukan Stadionin maastoissa 2 km avautuu vastaavasti 23.10, mutta Rukan koiraladulle (Talvijärvi ja Kuontivaara) päästään vasta kun saadaan luonnonlumia.

* * *

Jeppe's dearest dog friend Kamu has been sick for the whole autumn but finally the disease was diagnosed and Kamu is getting better. Soon he will be just as funny and wild as the two first photoes above indicate (from last spring).

Jeppe and Teemu have been hunting this autumn, results above. Winter is coming fast, snow has come and gone a couple of times already and the first slope has been opened at Ruka Ski Resort (our back yard).

Summer agility training is pretty much done. Unfortunately we are still searching for a winter training space so there's a big chance we won't be training much agility for this winter. Thus there'll be more cross-country skiing (Nordic style with Jeppe) as soon as I get my waxing tuned. I tried waxing tape in spring but that did not work at all. I'm still hoping the tape might work a bit better on dry mid-winter snow but if it doesn't, I'm in trouble. The idea of using the "old fashion" wax does no tempt me at all... And by the way, we already have 2 km of ski track open in Kuusamo centre and another 2 km opening at Ruka Stadium on 23rd October, but we'll have to wait for real snow to get the dog skiing trails at Ruka open (Talvijärvi and Kuontivaara).

More photes in photo gallery, check them out!

2 kommenttia:

 1. Ihanan suloiset koirakaverukset!
  Siellä näyttääkin olevan jo lunta :) Täällä Helsingissa tulee vaan vettä niskaan, tosi jees..

  Olen ihan kade teidän lumiladuille. Täällä etelässä kun ei oikein pääse laduille, ellei satu samanlainen talvi kuin viime vuonna. Pitkään pidin hiihtoa inhokkilajina, mutta nyt parina vuotena olen löytänyt lajin ihan uudelleen, Tahkolla ja Levillä lomaillessa on tullut usemapi kymmen kilometriä taivallettua. Tekniikka vähän hakusessa kun harvemmin pääsee sauvomaan, mutta kyllä se siitä. Turokin varmaan tykkäisi kirmata ladulla kunhan kasvaa isommaksi pojaksi, tehokasta ja kyllä uni treenin jälkeen varmasti maittaa! :D

  VastaaPoista
 2. Meilläkin oli pitkään vain lyhyt koiralatu Talvijärven jäällä (2 km) mutta onneksi Rukalle tuli toinenkin koiralatu Kuontivaaraan (20 km) ja kyseinen lenkki sattuu olemaan vielä mun lempparilatu. Tosin Jeppe ei sitä jaksa "hiihtää", mutta siskon ihan bortsu Luca vetää kyllä koko matkan innolla. Ja Kuusamon keskustan tuntumassa on myös kaksi koiralatua.

  Tänään tuli vähän "lunta tupaan" tuon ensilumen ladun osalta: lämpimien kelien takia Kuusamon latu on vähän huonokuntoinen ja Rukan ladun avaamista on lykätty. Mutta talvi tulee väistämättä! Toivottavasti Turokin pääsee sitten hiihtämään!

  VastaaPoista