21.3.2010

Pertsa on pop!

Sain vihdoin eilen illalla voideltua uudet perinteisen sukseni ja pistettyä pitoteipit pohjiin. Ja aamulla olikin odotetusti hulppea hiihtokeli, joten lähdimme lenkille Talvijärvelle kahden koiran voimin. Luca oli minulla vapaana (se juokseen fiksusti ladun laitoja komennosta) ja Jeppe oli vetokoirana. Onhan siinä kieltämättä mittasuhteet vähän pielessä, mutta tuota taskurakettia ei voi tunnetusti päästää vapaaksi...

Perinteinen hiihtotyyli osoittautui Jepen kannalta ehdottomasti paremmaksi vaihtoehdoksi kuin luisteluhiihto. Vauhti oli tasaisempi ja Jeppekin jaksoi juosta aiempaa paremmin. Toki upea sää ja Lucan "henkinen" vetoapu saattoivat auttaa asiaa, mutta hiihdimme eka kertaa tälle talvelle Talvijärven lenkin kahteen kertaan. Kotimatkat mukaan lukien lenkille tuli pituutta hulppeat kuusi kilometriä ;-) Ei mopolla mahottomia...

Kokeilin ottaa myös välillä Lucan vetämään Jepen rinnalle. Sinänsä kahden koiran vetotouhut sujuivat hienosti; Jeppe juoksi innolla kun kaveri kiritti edellä, mutta Lucan vauhti oli niin valtava, ettei hiihto meinannut pysyä oikein kasassa! Luca on siis selvästi luisteluhiihtokoira.

Lähettäjä Jepen kuvia talvi 2009-2010

I finally got my Nordic skis waxed and ready to go! Sunshine, only a couple of minus degrees and great skiing! Nordic style is definitely better for Jeppe than skating style (whereas Luca on the other hand is way too fast for Nordic). We had an enjoyable 6 km ski trip on Talvijärvi lake, Luca running free and happy on the side of the ski track most of the time and Jeppe "skiing" happily with me.

1 kommentti:

  1. Kivoja juttuja taas täällä blogissa! Oispa hineoa päästä tuollaiseen koulutukseen jossa ootte olleet. Mie en myöskään ole vielä ollenkaan pertsillu, mutta skimbailtu koirien kanssa kyllä ollaan. Nythän on vasta parhaat pertsa (mulla mettäsuksi) kelit edessä :)

    VastaaPoista