14.3.2010

Oppia kerrakseen!

Olin eilen ja tänään palveluskoiraliiton koirankouluttajakurssilla. Tosi mielenkiintoinen kurssi ja paljon jäi mietintäreppuun. Eilen oli teoriapäivä ja tänään meillä oli koiratkin mukana - minulla oikein monikossa, sillä otin matkaan sekä Jepen että Lucan. Kameraa en kylläkään muistanut ottaa mukaan, taaskaan.

Lucan kanssa treenasimme innokkaampaa kontaktia ja napakkaa sivulla oloa/seuraamista. Tavoitteena on saada sen hiipiminen ja paineistus vähenemään. Luca vastasi jämäkämpään ja tavoitteellisempaan ohjaukseen oikein hienosti, se on kyllä niin fiksu koira! Jepen kanssa treenasimme kontaktia, joka sujui alussa yllättävän hyvin (Erja oli keittänyt hyvät lihamakupalat). Käytännön osion lopussa teimme kaikkien koirien kanssa makkararinkiä ja Seuraa johtajaa -leikkiä. Pyysin Päiviä (joka oli joutunut jättämään Rukan kotíin) ohjaamaan Jeppeä ja touhusin itse Lucan kanssa. Päivi sai Jeppeen hienosti kontaktia, vaikkakin Jepestä oli jo kaiken odottelun jälkeen havaittavissa lievää hapannaamaisuutta ja kylkimyyryä. Aiemmin pidättyväinen Luca tykkäsi Päivistä niin estottomasti, että vaihdoimme viimeisessä osiossa koiria ja Luca meni tosi reippaasti Päivin kanssa. Kyllä oli Lucan mamma kotona mielissään! Ja minä raahasin sitten meidän hapannaamaa perässä viimeisen osuuden ;-)

Mutta olen oikein toiveikas sen suhteen, että hapannaamaa vilahtelee jatkossa aina vain vähemmän. Sain paljon hyviä vinkkejä ja oivalluksia Jepen kanssa touhuamiseen. Ensinnäkin meidän pitää opetella leikkimään! Ja lisäksi aletaan harjoitella myös esineiden ja ihmisten etsimistä. Ja luoksetulon yhteydessä voimme hyödyntää viestikokeen ideaa - koira lähetetään yhdeltä ihmiseltä toisen luo. Tätä olemme tehneet jo satunnaisesti, jos Teemu on sattunut tulemaan kotiin juuri kun olemme olleet palaamassa lenkiltä. Nyt aletaan tehdä tätä vähän enemmän treenimielessä. Eli kaikenlaista kivaa on tiedossa!

Jeppe makaa nyt kotona ihan turvoksissa kaikista nameista. Katselin sen vyötärölinjaa muutenkin vähän tarkemmalla silmällä pari päivää sitten, ja nyt pitää jättää nameja vähän vähemmälle tai vaihtaa kevyempiin maksanameihin tms. Frolicissa on kuitenkin aika lailla energiaa. Ja välillä voisi muutenkin vähentää makupaloja, jotta niistä tulisi entistä houkuttelevampia. Konstit on monet!

2 kommenttia:

  1. Rapsutuksia ihanille pojille, Jepelle ja Lucalle. Taisi pienenpieni pk-kärpänen puraista :)
    Nyt onkin jo hienot kelit treenata tottista ulkosalla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, välitän rapsutukset kun pääsen huomenna kotiin (työmatkalla Rovaniemellä). Tänä aamuna Jeppe oli kyllä sitä mieltä, että keli oli vieläkin liian jäätävä ulkoiluun, mutta päivällä mieli aina muuttuu kun ilma lämpenee ;-)

    VastaaPoista