10.6.2012

Parhaat kaverit

Viikonloppu on kulunut mukavasti korvasieniä jahdaten, ja kyllähän niitä vähän löytyikin. Lisäksi Jeppe sai vainun jostain raadosta, seurailtiin Jepen nenää ensin aika tuoreelle variksenraadolle ja sitten vanhoille poronluille. Oltiin korkean kallion alla louhikossa ja Jeppe olisi painellut edelleen jonkin hajun perässä ihan isoimpien lohkareiden sekaan. mutta päätimme jättää homman kesken. Siellä saattoi olla jyrkänteeltä pudonnut poro, ehkä käydään tarkistamassa joskus toisten vähän paremmilla jalkineilla ja pitkällä jälkiliinalla.

Tänään tein verijäljen Jepelle ja lyhyen jäljen myös Jallulle. Jepen jälkikään ei ollut mikään kovin pitkä, parisataa metriä, mutta siinä oli pari kulmaa. Hommaa hankaloitti hivenen se, että varis bongasi jäljen päässä olleen makkarakupin ja häiriköi sitten kupin lähistöllä. Jeppeä piti pari kertaa kannustaa takaisin jäljelle, kun se olisi painellut suoraan variksen kimppuun. Jeppe oikoi kulmat ja veteli pääosin jäljen poikki ilmavainulla, olisi pitänyt antaa jäljen vanheta vähän pidempään. Mutta perille päästiin ja koira oli oikein innoissaan.

Jallu ei oikein vielä ymmärtänyt koko touhua, veri oli siitä tosi jännää ja se olisi vain jäänyt nuoleskelemaan sitä. Kokeillaan myöhemmin uudelleen. Käytiin myös kokeilemassa uimista, kun löydettiin lähistöltä yllättäen kiva pieni hiekkaranta. Jallu kahlaili vähäsen, mutta ei intoutunut menemään vielä syvemmälle. Pitää ottaa joku kerta vesilelut mukaan, Jeppe saa näyttää sitten vähän mallia uimisesta. 

Tässäpä niitä kaivattuja kuvia pennusta (joka alkaa olla jo aika iso koira, kohta Jepen kokoinen), ja lisää kuvia kuvagalleriassa.

Dumbo

Jeppe, leiki mun kaa!

Parhaat kaverit
* * *
Jeppe and Jallu are bonding just fine. Jallu is growing fast, we even worry if too fast, but next week we'll have him checked at the vet when having him vaccinated.

2 kommenttia:

  1. Sari testailee kommenttitoimintoa, kun kommentointi ei kuulemma onnistu...

    VastaaPoista
  2. En ole eksynyt teidän blogiin aikoihin. Yhtäkkiä muistin että teille oli tulossa cokkeri pentu ja nyt kahlasin kaikki välistä jääneet postauset läpi :) Ihana pieni vekara! Ja kasvaa niin nopeasti niin kuin pennut yleensä..

    VastaaPoista