8.6.2012

Jallu 11 vk, Jeppe kisavalmis?

Meidän blogin aktiivinen seuraajajoukko (terveisiä vaan Hyrylään) oli kuulemma valittanut hidasta päivitystahtia. Pahoittelut! Jallusta ei olla ehditty ottaa kuvia viime päivinä, mutta strategiset tiedot tässä: ikää 11 viikkoa, painoa rapiat 5 kg, riiviöenergiaa riittävästi ;-) Tuholistalla saunan jakkara, kylppärin lattialasta, terassilaudoitusta ja pieniä purujälkiä olkkarin puisissa jakkaroissa. Eli puutavara on tämän mustan paholaisen ruokalistalla kakkosena heti sapuskan jälkeen. Toissailtana aloitettiin ihan ypöyksin nukkumisen harjoittelu eli Jallu siirrettiin alakerran makkarista kylppäriin. Kiljukaula karjui sitten itsensä uneen... Eilisiltana homma sujui jo helpommin (ainakin allekirjoittaneella, kiitos korvatulppien). Ja Jallu jää jo ihan hienosti kylppäriin hengailemaan kun lähdetään aamulla töihin, vähäsen pitää toki auttaa kaveria tekemällä sille kaikenlaisia puuhapurkkeja tai kylvämällä ainakin vähän ruokanappuloita pitkin kylppäriä eron hetken helpottamiseksi.

Teemulle löytyi mukava noutajaharrastajaporukka, jossa hän nyt käy seuraamassa treenejä vielä ilman koiraa. Jallun kanssa harjoitellaan kotona luoksetuloa, istumista ja odottamista. Ruokakupillekin hyökätään vasta luvan kanssa, tosin paria sekuntia pidempää ei tuota nälkäkurkea voi pidätellä. Ruoka on selkeästi maailman mahtavin juttu, tosin nyt seuraillaan, ettei energiaa tule liikaa ettei koira kasvaisi liian nopeasti. Ensi viikolla on rokotus, katsotaan sitten eläinlääkärin kanssa näitä ravintojuttujakin. Siihen asti mennään Hillsin penturuoalla, mutta annoskokoa ei vielä kasvateta (on pienempi kuin 5 kg pennulle annosohjeen mukaisesti annettaisiin). 

Jeppe puolestaan pääsi eilen taas treenailemaan agilitya. Juostiin Anne Saviojan mukava 1. luokan rata ja hämmästyttävää kyllä, päästiin (puomin alastulon korjausta lukuunottamatta) maaliin asti ihan ok, vain yksi rima tuli alas. Riman pudotus oli ohjaajan virhe (niinhän ne kaikki ;-), olisi pitänyt jäädä ohjaamaan koiraa ponnistuspaikkaa kohden kuten Heidi P:lle koko ajan jankutin, mutta itse kiirehdin sitten kuitenkin A-esteelle ihan turhaan... Pujottelu meni upeasti takaaleikaten, harjoittelu tuottaa tulosta! Tosin pujottelun jälkeinen hyppy meinasi mennä pitkäksi (ja siinä Jeppe oli karannut sekä putkeen että takaakiertoon aiemmin, eli ihan "suorilta" tää kohta ei todellakaan meillä toiminut, kuten etukäteen aavistelinkin). Ja valssi ennen keinua on harvinaisen kökkö... Videolta ei onneksi näy, kuinka Jeppe jättää pysähtymättä puomin alastulolle, joten palautin sen siihen (puomi on selkeästi meidän kontakteista se haastavin; Jeppe kuumuu kun itse yritän juosta täysillä). Puomin jälkeen putkesta tultaessa tein oikeinkin kamalan sylkkärin, mutta kummasti se koira kääntyi. Naureskeltiin Anskun kanssa kun me taisteltiin tuossa kohdassa jostain ihmeen syystä sylkkäreillä ja vaikka millä konsteilla, ja sitten Heidi P paukautti siihen Reetun kanssa ihan vaistolla komean persjätön, joka toimi kuin junan vessa kaikilla muilla koirakoilla. Keep it simple stupid!

Nyt pistetään sitten ilmoittautumiset menemään agirotuun ja KLAGiin ja lähdetään hakemaan jotain muuta kuin niitä viime kesänä niin tutuksi tulleita hyllyjä. Pitäkää peukkuja!

2 kommenttia:

  1. Se oli hieno rata, kääntyy kyllä tosi taloudellisesti tämä Jeppe :) Onnea tuleviin karkeloihin!!

    VastaaPoista
  2. Tosi tehokkaan näköistä menoa! :) Vauhtia riittää ja noista teidän kepeistä on tullut tosi hienot! Meilläkin ne on Turon kanssa työnalla....

    VastaaPoista