12.5.2012

Jallu tuli taloon!

Käyttölinjainen cockerspanieli Kuusiviidan Lupo "Jallu" muutti tänään Jepen kaveriksi ja meidän toiseksi harrastuskoiraksi. Jepen tavoin Jallun puuhana tulee olemaan linnunmetsästys ja agility. Koetouhuihin pyritään myös jos koira osoittaa siihen taipumuksia (ja ainakin emän ja isän puolelta taipumuksia voisi olla perimässä). Ja tältä se näyttää: 

Kuusiviidan Lupo "Jallu"

Ajelimme tosiaan eilen Joroisille ja testasimme yhden yön verran Hotelli Joronjäljen palveluja (en valitettavasti voi suositella). Aamulla hurautimme Jukka Paroisen luo ja paperihommien jälkeen tutustutimme Jepen ja Jalun toisiinsa. Jallu oli ihan huisin reipas eikä pelännyt Jeppeä yhtään; ennemminkin Jeppe ihmetteli tätä pientä vilperttiä.

Ajomatka sujui oikein mainiosti. Jallu matkusti Teemun sylissä nukkuen suurimman osan aikaa. Pidettiin monta pissatukoa, joista jokaisella Jallu lurautti pissat hienosti pientareelle ja kakkaaminenkin onnistui. Voi sitä "vanhempien" ylpeyttä ;-)

Räntäsateessa pissalla
Iisalmessa nappasimme mäkkäriherkkuja mukaan ja pistimme Jallun ruokailun ajaksi boksiin takapenkille. Tässä vaiheessa selvisi, että meidän uudella pennulla on myös aika kuuluva ääni! Boksissa yksin oleminen ei selvästikään ollut mieluinen juttu... 

Mutta kaiken kaikkiaan matka sujui hienosti. Kotipihalla päästettiin sitten koirat juoksentelemaan ja tutustumaan toisiinsa. Vieraitakin piipahti heti useampia (nuorin 1 v), eikä Jallu ollut menosta moksiskaan. Se vetäisi koko iltana vain muutamat parin minuutin "powernaps" ja sama puuha jatkui. Jeppe oli tulokkaasta selvästi vähän hämillään, välillä yritti pikkasen alistaa sitä ja loppuillasta Jepen päällimmäinen ajatus oli selvästikin "lähtisipä tuo musta salama jo kotiinsa". Nyt molemmat vetävät sikeitä kuorsaten, eli yhteiselo alkoi oikein hienosti. Lisää kuvia kuvagalleriassa.
*** 
In English (after a very long while): We have a new puppy, working cockerspaniel Kuusiviidan Lupo. He's called Jallu. We brougth him to Ruka today from Joroinen (near Kuopio in Central Finland). He's very active, brave and cute - all we hoped for. Jeppe and Jallu get along fine, Jeppe is the boss at the moment even though this little fellow is rather brave for a spaniel.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti