17.11.2011

Porojen etsintää

Fiilistellään hieman alkuviikon hienon poronraatojen etsintäkoulutuksen tunnelmissa: päästiin vihdoin (tiedossa olevilla raadoilla tehtyjen harjoitusten jälkeen) tositoimiin etsimään raatoja - ja meidän porukka löysi yhden ihan uuden raadon! Remu & Lotta olivat jäljillä (mutta kääntyivät takaisin), ja niin myös Jeppe, jonka tyhmyyksissäni käänsin pois jäljeltä noin 20-30 metriä ennen kuin olisimme löytäneet raadon, sillä edellämme oli jo yksi koirakko. Niinpä Marjaana ja Bim saivat kunnian toimia löytäjinä, hieno homma! Raportti löytyy Koillismaan Koirakerhon Facebook-muistiinpanoista.

Marjaana ja Bim raadolla
Raatoharjoittelua: raato oli hyvin peitelty, mutta niinpä vain Luna löysi jostain kauempaa koivenkappaleen! Nemo lipoo huuliaan osinkojen toivossa ja Mikaa naurattaa ;-)
Oli todella hienoa huomata, miten koirat ovat syttyneet raatojen etsintään. Pikkuhiljaa opin itsekin lukemaan Jepen ilmaisua. Tuon yllämainitun raadon vainuttuaan Jeppe terävöityi selvästi, mutta en ollut vielä varma, jäljestikö se vain jänistä vai oltiinko "oikealla asialla". Nytpä tiedän, miltä koira näyttää kun sillä on oikeasti "työhommat" mielessä!

1 kommentti:

  1. Koirilla varmaan tosi kivaa! :) Mulla ei ole vielä tullut innostusta lähteä koiran kanssa maatoon jäljestämään, ehkäpä ajanpuutteen vuoksi ja varmaankin myös se, että täällä pääkaupunkiseudulla tuo harrastaminen on vähän haasteellisempaa. Onhan noita paikkoja, mutta sitten täytyisi olla aktiivisemmin jossakin seruassa tai porukassa. Aivan varmasti kyllä hauskaa!

    Maisemat teillä sielläpäin on kyllä aivan mahtavia! *ihailua*

    VastaaPoista