3.12.2011

Raatoja ja Riisin Rääpäsy

Taas on kulunut hetki edellisestä postauksesta. Kiirettä on pitänyt kaikenlaisissa harrasteissa. Poronraatojen etsintäkoulutuksen syksyn viimeinen osio oli tämän viikon alussa, ja Jeppe pääsi komeasti Kalevaan ja Koillissanomiin (viimeksi mainitussa oikein kansikuvapojaksi). Toimittajat olivat kirjoittaneet erittäin fiksut ja asiapitoiset jutut poronraatojen etsinnästä. Kirjoittelin tuttuun tapaan itsekin raportit Koillismaan Koirakerhon Facebookiin. Koulutus jatkuu sitten keväällä kun lumitilanne sallii maastoon lähtemisen. 

Teemun vanhemmat Soile ja Pepe ovat meillä kyläilemässä, ja tänään käytiin Riisitunturilla kävelemässä Riisin Rääpäsy, rapiat 4 km. Sää oli mitä hienoin (ainakin jos edellispäiviin vertaa). Soile ja Teemu räpsivät komeita kuvia maisemista ja vähän ihmisistäkin. Valoa vain tuppaa olemaan aika vähän tähän aikaan vuodesta. Ja vinkkinä muille reitille aikoville: nyt pääsee vielä ilman lumikenkiä, mutta seuraavan lumisateen jälkeen ei kannata ihan jalkaisin yrittääkään huipulle, sen verran hyvin siellä oli jo lunta! Lisää kuvia kuvagalleriassa.












Agilityssa ollaan keskitytty lähinnä kontaktitreeneihin kotona, mutta kyllä jossain vaiheessa ehditään taas maneesillekin treenailemaan.

6 kommenttia:

  1. Ihanat maisemat ja kuvat taas kerran! :) Siellä on luntakin, tulispa tänne eteläänkin! Ihan tylsää olla harmaassa ja märässä. Onneks on sentään lyhytkarvainen koira niin kurakeleillä ei ole ongelmaa :D

    VastaaPoista
  2. Iinu niin minäkin ajattelin, että onneksi ei ole pitkäkarvainen koira niin ei tule kuraa sisälle... no, lyhytkarvainen koira = kylmänarka koira, siksipä tuollakin retkellä Jeppe oli palttoo päällä, vaikka pakkasta oli vain muutama aste. Onneksi koirakin tottuu pakkaseen ja myöhemmin talvella palttoo laitetaan vasta viidentoista pakkasasteen jälkeen.

    Mutta lumi on kyllä sikäli ihana juttu, että se valaisee maisemat ihan eri lailla. Ja kun meillä on tuo hiihtokeskus tuossa vieressä (ja valot päällä lumetettaessa yölläkin), lähimetsässä näkee lumiseen aikaan kulkea ilman otsalamppuakin.

    Mutta kyllä se lumi teillekin tulee, viime vuonna sitä oli enempi kuin meillä!

    VastaaPoista
  3. Paleluongelma on kyllä ihan totta. Onneksi meiän poitsu ei ole niin näreissään puvuista, vaan viipottaa samalla mitalla menemään :)

    Ja tosiaan valoa se lumi tuo ihan eri tavalla. Tänne satoi muutama hipsu ja heti oli valoisampaa ja mukavempi ulkoilla. Nyt se on taas vaihtunut räntään ja loskaan. Muutama pakkastaste niin eiköhän täälläkin ala maa valkenemaan.

    Ihanaa Joulun odotusta sinne! :)

    VastaaPoista
  4. Lumisia maisemia minäkin ihastelen. Meillä lähinnä estellään koiraa lähtemästä uimaan liian pitkälle... Viime talvena Sinnillä oli ihanat reisilihakset kun paineltiin pitkä talvi umpihangessa, nyt on ne kankut haaveena vain. Piti kysyä sulta lumikenkävinkkejä, mutta näyttäs siltä, että tänä "talvena" ei moisia tarvita...

    Miten cockeripentutoiveet etenee?

    Hyvää uutta vuotta teille sinne! :)

    VastaaPoista
  5. Hanna, edelleen odotellaan tietoa Hillan astutuksesta. Ja luettiin innoissamme sun kommentteja mahdollisen jälkikasvun teettämisestä Sinnillä - jos nyt jostain syystä Hillalle ei tule pentuetta, ollaan kyllä innolla jonossa Sinnin jälkikasvua ajatellen!

    Lumikengissä pätevät ihan samat säännöt kuin kaikissa muissakin harrastusvälineissä:
    1) Halvalla ei saa hyvää, eli ihan halvimmat ehdokkaat kannattaa hylätä ellei niistä ole jotain superhyviä testituloksia esim. Retki-lehdessä.
    2) Valitse koko käyttäjän mukaan; isolle ihmiselle tarvitaan enemmän kantopinta-alaa.
    3) Ota kauppaan mukaan sellaiset kengät, joilla todennäköisesti tulet käyttämään lumikenkiä eniten, ja testaa kenkien istuvuus lumikenkiin. Jos tilaat netin kautta, etsi käyttäjien kommentteja siitä, millaisiin kenkiin lumikengät istuvat/eivät istu. Jos käyttäjällä on tosi pieni/iso jalka, säädettävyys kannattaa myös selvittää.

    Pääsääntöisesti urheiluliikkeistä ostettaessa Suomessa tavara on ihan hyvää ja käyttökelpoista, eli sikäli ei varmaankaan tule ostettua "sikaa säkissä". Myös käytettyjä lumikenkiä saa joskus ostaa hyvinkin sopuhintaan laskettelukeskusten ja ohjelmapalveluyritysten vuokraamoista. Varsinkin ns. lumilautailusiteillä myytävät lumikengät ovat käytettynäkin ihan ok, sillä kuluvia osia on vähän (toisin kuin sellaisissa lumikengissä, joissa kiinnitys/kiristys on toteutettu esim. kumisilla hihnoilla). Lisäksi kannattaa harkita myös leveäsompaisten, säädettävien sauvojen hankintaa, jos meinaa reippailla lumikengillä enemmän.

    Toivottavasti näistä vinkeistä on apua!

    VastaaPoista
  6. Hanna, tässä vielä yksi linkkivinkki:
    http://snowshoe.sporttisaitti.com/valineet/lumikenkien_valinta/

    VastaaPoista