29.6.2011

Kisakuumetta

Meillä oli Luca kylässä pari viikkoa, joten treenailin sen kanssa monta kertaa. Ihana koira! Lucan ongelmana on ollut paineistuminen starteissa (ja se masentuu, jos tulee epäonnistumisia), mutta luonto tarjosi tähänkin ratkaisun: paineistuminen loppui kun Jeppe "ärjyi" radan laidalla odottamassa omaa vuoroaan. Viimeisessä treenissä Luca oli melkeinpä Jeppeä äänekkäämpi, mitä ei olis kyllä ennalta uskonut! Ja Jeppe puolestaan tsemppasi radalla tietäessään, että jos töpeksii, mä vaihdan sen saman tien fiksumpaan koiraan. Winwin!

Viime viikolla oli Agilityn Kuusamo Cupin 1. osakilpailu. Starttasin kaikki mahdolliset lähdöt kummallakin koiralla ja hyvin meni! Mölliradalla oltiin kakkosia ja kisaavien radalla (joka on meidän cup-ratavalinta) ykkösiä! Pokaalia siis pukkasi, Luca sai sen mukanaan Kempeleeseen ja Jeppe kasvattaa palkintohyllyn helyjä. Tässä meidän menoa, perinteiseen tapaan Jeppe käskyttää ja minä tanssin sen pillin mukaan ;-)

Kuvaaja: Mari Aikio

Viikonloppuna ollaan menossa ekaan viralliseen agilitykisaan Kokkolaan. Hommahan on vielä ihan levällään, pujottelu ei mene oikein, mutta mitäpä siitä. Käydään juoksemassa huvin vuoksi neljä rataa ja talkoillaan samalla kisajärjestelyissä.

Tänään oli "tyhjennysharjoitukset" pikkasen kimurantilla radalla. Koko rataa ei ikinä päästy alusta loppuun asti oikein (tai siihen olis mennyt koko ilta ja pirusti nakkeja), mutta jotkut pätkät menivät edes sinne päin (vaikka hylly olis tullut tälläkin suorituksella kun Jeppe hyppäsi - tai pikemminkin jyräsi - yhden hypyn kahteen kertaan). Peruselementit jälleen mukana eli Jeppe käskyttää mua pilli suorana ja minä juoksen kuin apina. Mutta muuten menee koko ajan paremmin ja kivaa on - sehän on tärkeintä! 

3 kommenttia:

 1. Lisää agilityvideoita, kivaa! :) Mustakin otettiin viimeksi pieni pätkä, pitää kokeilla jos saan sen puhelimesta jotenkin ladattua koneelle :)

  Ainakun katon teidän videoita, täytyy säätää tietokone äänettömälle :D Meidän koira saa melkosen hepulin kun kuuntelee Jepen älämölöä, heh :)

  Hyvännäköistä meininkiä ja kuulostaa ahkeralta nyt teidän treenaukset. Tsemppiä kovasti kisoihin, raportoi sitten kuinka kävi!

  VastaaPoista
 2. Iina, jos Jepen älämölö kuuluu äänekkäästi tietsikalta, niin voit kuvitella, mikä meteli on oikeasti kentällä ;-)

  Kisaraporttia tulee kyllä, tosin ollaan Anskun & Nyytin kanssa samassa luokassa peräkkäisillä starttinumeroilla, joten joudun ehkä pistämään videokameran päälle nonstop ja editoimaan hieman videoita ennen postausta. Ja olen reissun ajan netissä 1 Mt mokkulalla, joten voipi olla, että lataukset jää su-iltaan kun kotiudutaan ;-)

  VastaaPoista
 3. Odotan latauksia innolla! Tsemppiä kisaan! :D

  VastaaPoista