25.10.2009

Liitelyä maneesissa

Torstaina päästiin ensimmäistä kertaan treenailemaan agilityä sisätiloissa Hietalan maneesissa. Vapaissa treeneissä oli onneksi Jepen ja Lucan lisäksi vain neljä muuta koiraa, sillä toiset koirat ovat Jepelle edelleenkin ihan liian iso houkutus, ja se karkasi radalta monta kertaa mennäkseen tervehtimään kavereita. Onneksi muut läsnäolijat auttoivat viskelemällä sahanpurua Jepen päälle, jolloin rata alkoikin kiinnostaa enemmän kuin tyttökoirien moikkaaminen.

Luca ja Erja näyttivät osaamisen mallia minulle ja Jepelle. Luca menee radalla hienosti eikä ontumistakaan tapahtunut, joten jospa pieni painonpudotus ja pidemmät lenkit ovat kuntouttaneet meidän kaverin. Jeppe taas sinkoili radalla sinne tänne ja kuumui tavalliseen tapaansa, joten jätin namit kädestä pois ja yritin kannustaa sitä oikein kimakalla äänellä. Erja treenaili myös Jepen kanssa ja sai sen kulkemaan huomattavasti minun ohjaustani paremmin, mitä oltiin kyllä vähän uumoiltukin. Minä kokeilin myös Lucan ohjastamista, ja Lucahan totteli hienosti, mutta tarkkana sain olla, pienikin vartalon virhesuunta ohjaa vauhdikkaan koiran väärälle esteelle.

Edellispäivänä Jeppe oli treenaillut maastossa ihan itsekseen, sillä se karkasi minulta heti lähdettyämme lenkille töiden jälkeen. Etsimme sitä kolmen tunnin verran, ja se juoksi innokkaasti karkuun aina kun pääsimme lähelle. Lopulta se oli tullut haukkumaan pihalle ja naapurin Janne päästi sen sisälle sillä välin kun olimme etsiskelemässä sitä lähimaastoissa. Ensimmäistä kertaa koira päätyi kotiinsa hakematta sitä metsästä, joten lohdullista tietää, ettei se ainakaan sinne jää. Toisaalta raivostuttavaa, kuinka se huumaantuu vapaudesta niin, että ei anna kiinni kenellekään; kiinniottoyrityksissä olivat nimittäin ansiokkaasti mukana myös Ellu ja Nemo sekä Anni ja Usva, kiitos kaikille!

Nyt treenaillaan ulkoilua taas lyhyellä taluttimella ja vaihtelevasti pitkällä narulla, mutta tiukalla kurilla. Tänään on taas agilitytreenit (harrastajaryhmä). Katsotaan, millaista hässäkkää Jeppe onnistuu siellä aiheuttamaan, kun koiria on läsnä hieman enemmän. Toivottavasti kaikkien pinna kestää meidän terroristia...

Alla näytteitä meidän estejuoksusta.

Erja ja Luca baanalla



Sari ja Jeppe yrittävät mennä samaan suuntaan



Erja ja Jeppe hienossa vauhdissa



We've started our indoors agility season in Hietala stables on Thursday's free trainging. Jeppe is still too interested in other dogs to be able to concentrate on his own performance, but luckily there were just a few dogs and other participants helped me by throwing sawdust on top of him to prevent him from socializing with other dogs.

Erja and Luca gave us inspiration on the course, as well as very good instructions. Erja tried training with Jeppe and - as expected - Jeppe behaved much better with her than me. I tried training with adorable Luca and was clearly too slow and novice for this skilled dog.

Jeppe has also continued his self-contained exercises outdoors by running of on Wed evening. We spent three hours trying to find him in the nearby woods while he ran off again as soon as we saw him. Finally he had arrived home and was let in to our apartment by our neighbour Janne while we were out there looking for him. So he does find his way home (first time for everything), but alltogether it was again really frustrating trying to catch him.

Today we've got agility training in the amateur group. Hopefully Jeppe does behave himself and others don't loose their nerves if he tries to make contact with other dogs. For us it's really important to get to train together with other dogs to try to accustom Jeppe into concentrating in agility course instead of other dogs and people.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti