26.10.2013

Jopon eka talvi!

Maisemat ovat vaihtuneet kovin talvisiksi kahdessa viikossa:

Jopo kävi eilen tehosterokotuksessa, eli ikää on 16 viikkoa, painoa tasan 7 kg (ihan neljän eri punnituskerran perusteella vahvistettu lukema, Jopo nimittäin tykkäsi käydä vaa'alla kun siellä olemisesta sai kanaa, joten Jopo tarjosi tätä toimintoa innokkaasti koko ajan...) mutta palleja ei pikkukaverilla näy vieläkään. Jospa ne kulkuset sieltä vielä putkahtaisivat kun joulunaika lähestyy... Ja tällä kertaa selvittiin rokotuksesta ilmeisesti ilman ripulia; rokoteaine vaihdettiin ja raivotautirokote laitetaan erikseen aikaisintaan viikon päästä. Lisäksi syötin Jopolle aamusta lähtien Biobakia, ja vatsahan on pysynyt muutenkin hyvällä mallilla Maukas Juniorin ja Applaws Puppyn yhdistelmällä. Ja nameina Jopo saa pelkästään uunissa paistettua kanaa. Kyllä kelpaa!

Jopon terveiset joulupukille: "2 kpl kulkusia kiitos!"
Jopon kanssa ollaan treenailtu kaikenlaista pientä. Pentu on ollut mulla päivisin aika paljon töissä edellisessä postauksessa mainitsemani "sisustusvimman" takia. 

Siis mä vaan istuin tässä kaikessa rauhassa ja sit nää säleet vaan sinkoili tuolta listasta!
Mä en kerta kaikkiaan tiedä, mitä siinä oikein tapahtui...
Tuota edellä mainittua pahetta lukuunottamatta Jopo on kyllä aivan ihana pentu, reipastuu päivä päivältä mutta on kuitenkin kivasti kuulolla. Jopo oppii nopeasti ja tarjoaa kivasti erilaisia toimintoja, joista (nopealla palkkauksella) voin sitten valita ne vahvistettavat jutut. 

Jepen kanssa ollaan aloiteltu taas agilityn talvitreenikautta maneesilla, torstaina käytiin treenailemassa vähän hyppytekniikkaa. Okseri toimi kivasti (tosin ilman speed bumpia kun Jeppe ei kerta kaikkiaan halua istua sen taakse) ja myös etäisyysarviointiradalla Jepen hyppäämisen näytti hyvältä. Sunnuntaina treenaillaaan sitten rataa. Treenailemme siis kahdesti viikossa sikäli kuin torstain ryhmässä on tilaa (meidän vakioryhmämme on sunnuntaisin klo 16-18, mikä on sikäli kiva juttu, että kotiin pääsee ihan järkevään aikaan verrattuna torstain vuoroon klo 19.15-21.15).

Kisaamaan ei olla kuitenkaan ihan heti lähdössä, ellen saa Jepelle varakartturia. Kuten edellisessä postauksessa kerroin, loukkasin kipeän jalkapohjani ihan kunnolla pari viikkoa sitten. Yleislääkäri diagnosoi vanhan vamma uusiutuneen, mutta fysioterapeutti arveli jalkapohjan kalvossa olevan myös pienen repeämän. Lisäksi yllättäen löytyi erittäin kipeä kohta myös nilkan nivelsiteen kiinnityskohdasta. Joten nyt pitää jättää juoksemiset sikseen ja venytellä pohkeita ja jalkapohjia joka käänteessä. Jepen kanssa voin siis treenailla hyppytekniikkaa, startteja, kontakteja ja rauhoittumista. Katsellaan kun toiset treenaavat ja silleen... 

Onneksi metsästyskausi jatkuu vielä hetken aikaa, joten Jeppe pääsee ehkä vielä pari kertaa metsälle Teemun kanssa. Saalista on tosin tullut aika niukasti, metsäkanalinnut ovat olleet tosi arkoja tänä syksynä. Mutta ei se saalis tärkeintä olekaan, metsällä oleminen tuntuu olevan mukavaa puuhaa sekä Teemulle että koirille. Jeppehän ei olekaan varsinaisesti mikään noutaja, se omii saaliin joten se on hihnassa ja tiedottaa saaliin olemassaolosta ja karkottaa sen liikkeelle. Ja tietenkin jäljestää mahdolliset haavakot. Jallun osalta treenit ovat vielä hieman kesken, se hakee kyllä riistaa hienosti (ja sen aiemmn laaja haku on tiivistynyt kun koira on itse tajunnut, että laaja haku on liian työlästä) mutta pysähtyminen riistan karkoituksen yhteydessä ja nouto metsästäjälle ovat vielä työn alla.

Jallun virallisia kyynär- ja lonkkatuloksia odotellaan edelleen. Kasvuhäiriön leikanneelta lääkäriltä on pyydetty (ihan odotetustikin) kuvat ja leikkauskertomus. Nyt kelit ovat niin haastavat, että Jallua ei ole viety metsälle, vaikka koiralla olisikin siihen kyllä selvästi kova into. Pikkuhiljaa eteenpäin... Ja kohta päästään taas treenailemaan hiihtämistä (Jallulla ei toki vedätetä mitenkään kovasti) ja kaikenlaisia muita kivoja talvijuttuja!

Joulukuussa on Sinnin pentujen ensimmäinen pentutapaaminen, odotamme sitä Jopon kanssa innolla. Harmillisesti tosin Teemu jotuuu olemaan töissä, joten huristelemme etelään varmaan vain kaksistaan. 

* * *
Winter is here again, about 15-20 cm snow and lakes are frozen. Surroundings are beautifully white and pure! 

Our working cockerspaniel puppy Jopo is now 16 weeks, 7 kg and still missing his "balls" but hopefully they will pop out at some point. He's cute, smart and everything I hoped for. He does have one bad habit, biting the door frames when left "alone" (with our other dog Jallu) in the bathroom. Hopefully this habit disappears later, at least it did with Jallu (he was the one to start the mission "let's distroy the bathroom door frames" in the first place when he was a puppy). 

Our parsonrussell terrier Jeppe is still working in bird hunting with Teemu since the cocker spaniels are still under training. Jallu is learning slowly but we need to make sure he does not get exhausted due to his front legs' growing disorder. The amount of grouse etch in the forest has been very variable so our freezer is filling only very slowly with game, but the most important thing is to provide the dogs with some interesting activity.

1 kommentti:

  1. Moi Sari!

    Jopo-fani odottaa päivityksiä. Terveisiä Helsingistä!

    t. Riikka-naapurisi kaveri Lotta

    VastaaPoista