19.8.2012

Ulos, ulos ja tulos!

Pienen kisatauon jälkeen juostiin tänään kolme agilityrataa Tornion Elorallissa. A-rata oli Jepeltä taas perinteistä sikailua; varasti startissa, ryykäsi kontaktit (paitsi puomilla pysyi hämmärstyttävästi) ja possuili pujottelussa. Toisaalta ohjaus oli vieläkin luokattomampaa kuin koiran meno: olin vakaasti päättänyt keskeyttää heti jos koira pöljäilee, mutta tämä päätös unohtui autuaasti jos ihan alussa koiran karatessa radalle. Hylly tuli koiran karatessa väärään putkeen, ohjaajan moka kun yritin vastakääntöä hypylle ja ohjauskin taisi olla ihan myöhässä...B-rata meni jo yleisesti ottaen paremmin, koira pysyi startissa mun edetessä parin esteen päähän. Kierroksia oli kuitenkin sen verran, että eka rima kolisi. Pujottelun ekaa väliä haettiin vähän ja A:lla koira ei pysähtynyt 2on2off (mutta jäi kuitenkin odottamaan A:n jälkeen). Eli 10 virhepistettä oli kasassa kun koira tuli hienosti putkestä renkaan ohi - unohdin käskyttää äänellä renkaan ja vaikka olin vastaanottamassa sen takana, Jeppe juoksi komeasti ohi (eikä ollut muuten ainoa koira, jolle näin kävi). Kun lähdin palauttamaan sitä renkaalle, se lipesi (aika odotetusti) uudelleen putkeen. Puomilla taas hieno alastulo, siitä jäi hyvä mieli!C-radalta saatiin sitten jo tuloskin (15 vp) täysin kaamealla ohjauksella! Olin suunnitellut radalle hienoja niistoja ja persjättöjä, sen sijaan juoksin sinne tänne ja valssailin kuin apina ja unohdin muka vielä radankin (kun koira oli puomilla kuten pitikin, onneksi se ei kääntynyt sieltä takaisin mun sekoillessa). Taisin jaakottaa itseni sekaisin ennen puomia, eikä jaakotus edes auttanut, koiran linja valui silti aika pitkäksi. Virheitä ropisi TAAS ekalta hypyltä riman pudotuksena sekä pujottelulta (ekan välin löytyminen vaati kaksi yritystä, tosin itsepä taisin ohjata koiran juurikin siihen kakkosväliin). A:lla koira ei taaskaan pysähtynyt 2on2off vaan vasta esteen jälkeen, mutta puomi meni taas tosi hienosti. Kaiken kaikkiaan koira toimi tosi hienosti, ohjaajan tipuaskelin tapahtuva kehitys ei vain yllä samalle tasolle ;-) Kiitos Arille viimeisen radan kuvaamisesta ja Annelle vinkeistä pujottelun suhteen, nyt on taas vähän "kättä pidempää" seuraaviin treeneihin!Kepo ei tosiaan ehtinyt kuvaamaan viimeistä rataa, koska Bokseri "kuoli" kisapaikalle päästyämme. Ensin luulimme auton akun tyhjentyneen, mutta vika olikin ilmeisesti jossain muualla, sillä sulakkeiden yms. räpläily sai sähköt mystisesti palaamaan. Vilpitön kiitos Teemua avustaneelle karavaanari-kanssakilpailijalle, asiantuntemuksesta oli apua vaikka varsinaista vikaa ei lopulta löytynytkään! Pitänee viedä pirssi huoltoon, jotta ei jäädä tien päälle saman ongelman takia uudelleen.

Muuten eka reissu Bokserilla sujui ihan hyvin, vaikka jokunen elämää helpottava esine jäikin pakkaillessa kotiin (kuten pressu auton edustalle kompostiverkkoaitauksen alustaksi, nyt soraa kantautui sisään aika tavalla). Viriteltiin koirien boksit sängyn alle, Jepen boksi oli enimmäkseen auki (mutta koira viihtyi siellä niin hyvin, että tuli asuintilan puolelle vasta kutsuttaessa). Jallu puolestaan sinkoilia autossa sinne tänne, joten se pääsi aina välillä jäähylle suljetun oven taakse boksiinsa. Yöt koirat nukkuivat kyllä nätisti bokseissa. Samaan häkkiin niitä ei kyllä voi vielä ajatella laitettavaksi, sillä Jeppe murisi Jallulle aina kun Jallu laitettiin boksiin (eli kun Jallu tuli liian lähelle Jepen valtakuntaa). Mutta tämä järjestely on aika jees, boksit eivät pääse ajon aikana juurikaan liikkumaan (kun muuta tavaraa on yllättäen sängyn alus täynnä) ja sängyn alla on omat ilmankiertosuuttimensa ilmanvaihdosta huolehtimassa.

Meidän leiri oli pystyssä ystäviemme Eevan ja Kaitsun vuokra-asunnon pihapiirissä Torniojoen rannassa ja lauantai-iltana nautiskeltiin sitten porukalla saunasta, uinnista, hyvästä ruoasta ja viinistä heidän luonaan. Illan kruunasi joen vastarannalla gosbel-festareilla soittanut tosi hyvä soul/funk-bändi Ole Börud, oli kyllä mahtavat soundit, harmi että ei hoksattu bändiä heti kun se aloitti, vaan missattiin osa biiseistä.

Lauantaina varustelin Bokseria IKEA:n kokonaisedullisilla tuotteilla sillä välin kun Teemu oli koskimelomassa Kaitsun kanssa. Mm. oven päälle ripustettavat koukut istuivat mainiosti hattuhyllyn ja vessan viereisen seinän reunalle (koko autossa ei ole muutoin yhtään ripustuskoukkua vessaa lukuunottamatta), biojätteille ja tyhjille tölkeille on nyt oma säilytysratkaisunsa ja autosta löytyy nyt lisäksi kaikenlaista muuta pientä kivaa. Kävin myös IKEA:n viereisessä rakennuksessa olevassa Djurmagasinetissa, joka oli tavaramäärästään huolimatta vähän pettymys; paljon blingblingiä, mutta loppujen lopuksi vähän esim. kuivattuja koiran herkkuja irtomyynnissä, suppea valikoima dameja ja valjaita. Turkinhoitotuotteita ja lisäravinteita yms. toisaalta löytyi monta hyllyllistä.

Kaiken kaikkiaan tosi kiva kisareissu. Seuraavat startit ovat sitten sunnuntaina 2.9. Oulussa; lauantaina 1.9. käydään patsastelemassa ryhmänäyttelyssä Limingassa. Koiran trimmaus on tosin vielä vähän kesken, vatsanalus pitänee leikellä harvennussaksilla kun sen nyppiminen tekee koiralle ilmeisesti niin kipeää, että se pitäis muutoin nyppiä karva kerrallaan. Ja persposkia pitää myös saksia (vielä vähän lisää), jotta koiralla nyt oleva pyrstö saadaan jonkinmoiseen järkevään kuosiin. Ja kai sitä esittämistäkin pitäis treenata...

6 kommenttia:

 1. Onpa kummallista, olen yrityänyt kommentoida, mutta kumpikaan -työ tai kotikone ei avaa kommenttiboksia. Nyt puhelimella onnistuu! Piti sanomani että mahtava vauhti jepellä kisoissa vielä vaan vähän malttia ja ohjaajalle tarkkuutta sekä nopeutta ;) ja tulihan kisoista tuloskin, hyvä!

  Ja mukava kuulla että penneli toipunut hyvin, harmillisia kaikki tollaset krempat :( toivotaan myös että yhden jalan operointi riittää!!

  VastaaPoista
 2. Juu Iinu vauhtia Jepellä kyllä piisaa, siitä ei jää puuttumaan (hävittiin voittajalle vain alle sekunti vaikka tuli kaksi kieltoa pujottelusta). Maltti olis valttia...

  Pidetään peukkuja Jallun toipumisen osalta!

  VastaaPoista
 3. Hauska katsella Jepen ja maminkin säntäilyä agilityradalla. Olin myös ajatellut pojalle agilityuraa mutta jää nyt noiden etukoipien vuoksi. Mitenkä Jallu toipuilee?

  VastaaPoista
 4. Kirsi, Jallu tuntuu toipuneen leikkauksesta tosi hyvin, haavat paranivat tosi hienosti (niinkuin teilläkin taisi tapahtua) ja tukisidekin jätettiin pois heti tikkien poiston yhteydessä 11 pv leikkauksesta. Nyt leikkauksesta on 4 viikkoa ja hetkittäin Jallu ontuu vielä, lähinnä jos jalka on rasittunut enemmän (hihnalenkit aloitettiin varovasti vasta viikko sitten eikä Jallu ole ollut vapaana muuta kuin pihalla). Lääkärin arvio oli, että kuukaudessa pitäisi jalan parantua aika lailla käyttökuntoon ja niinhän tuo tuntuu tapahtuneen.

  Olipa tosi harmi lueskella teidän blogista, että Velin toinenkin jalka vaatii leikkausta. Lääkäri arvioi Jallun oikean jalan nivelen tilanteen olevan niin hyvä, että sitä ei tarvitse leikata (ja kyllä ero oli röntgenkuvissa ihan selvä myös maallikolle). Ja oikea jalka varsinkin on suoristunut minusta ihan silminnähtävästi, vasemmasta (leikatusta) en osaa vielä sanoa, se on kyllä selvästi kaarevampi. Lääkäri oli sitä mieltä, että metsästykseen koiraa voi ihan hyvin käyttää jos se ei oireile, ja kasvun päätyttyä kyynär- ja lonkkakuvausten jälkeen myös agility on mahdollinen, toki silloin täytyy seurata koiran liikkumista tosi tarkkaan ja ehkä kuvauttaa koira sitten vähän tiuhempaan. Mutta katsotaan nyt päivä kerrallaan!

  VastaaPoista
 5. Luin tämän jo aiemmin ja piti vastatakin. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kiva lukea että Jallu toipuu vauhdilla. Päivä kerrallaan täälläkin mennään. Poika on iloinen itsensä ja keksii taas kaikkia temppuja. Leikattuun jalkaan tuli yli viikko sitten patti ja käytiin näyttämässä sitä lääkärillä -> onneksi oli vain nestepatti. Patti puhkaistiin ja poika sai antibioottikuurin. Oikein hyvää toipilasaikaa Jallulle ja perheelle pitkää pinnaa. :)

  VastaaPoista
 6. Moro Kirsi! valitettavasti toipuminen ei tunnu etenevän ihan niin hienosti kuin toivottiin, sillä Jallu ontuu edelleen ja leikkauksesta on 1,5 kk. Niinpä mennään kontrolliin ja röntgeniin viikon päästä tiistaina. Laittelen sitten tarkempia tietoja. Ei se teilläkään oo mennyt ihan nappiin, mutta onneksi patti oli vain "väärä hälytys". Tsemppiä!

  VastaaPoista