26.1.2011

Keskitalven touhuja

Hiljaista on ollut blogissa kun emäntä on viipottanut maailmalla laskettelemassa ja sen sellaista. Jepen kanssa ollaan käyty vaihtelevasti agilitytreeneissä kylmässä hallissa, hiihdelty pertsaa ja treenailtu kaikenlaista kotosalla. Isäntä räpsii kuvia lähinnä iltalenkeiltä ja sisältä, alla muutama otos myös isännän työpaikalta (lumikenkäilemässä Kitkajoen varrella asiakkaiden kanssa).

Meidän lähilatu (Kalliolampi-Talvijärvi) on vielä hieman heikossa kunnossa kun latupohjaan tehtiin sorapinta vasta lokakuulla, mutta jos saatais edes yksi kosteampi lumisade tämän pakkaslumen päälle, niin tuokin reitti olisi vihdoin hiihdettävissä. Eki ja Kamu olivat käyneet jo luisteluhiihtelemässä Kuontivaaran lenkillä, ja se oli kuulemma hyvässä kunnossa. Jepen kanssa sinne on turha lähteä, saa nimittäin varautua kantamaan koiran repussa pois näillä keleillä. Eli me hiihdellään vaan sitä pertsaa Talvijärvelle ja takaisin.

Samaa huttua jatketaan kunnes aurinko alkaa pilkottaa ja Jepen saa houkuteltua vähän pidemmille lenkeille. Nyt aamulenkki saattaa tyssätä lumipyryn, kylmän tuulen, pakkaskelin tai muuten vaan talven takia jo kotipihan nurkille. Siinä ei jäniskevennyksetkään auta, mutta "pupukusetus" toimii joskus eli sanotaan oikein houkuttelevalla äänensävyllä: "Jeppe, onko pupu mennyt tästä?". Seurauksena yleensä korvien höristys ja säntääminen osoitettuun suuntaan, kunnes homma paljastuu silkaksi valheeksi. Ei oo helppoo olla koira - tai etenkään "koria", kuten sanoo siskontyttö Saana 1,5 v.  Toinen Saanan käyttämä, koiraa koskeva nimitys on "poika tänne", jolla hän yrittää komentaa Luca-bortsua.


Haiseva joululahja lyhenee hitaastiKitkajoki talvellaIsännän taidekuvia

Outo valoilmio tulossa Jeppeä kohti

Siellähän olivatkin Jussi, Aku ja Remu!

Ruka

Tuumailua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti