12.9.2010

Kisaturistina Oulussa

Lauantaina olin katsomassa virallisia agilitykisoja ihka ensimmäistä kertaa. Lähdin siis mukaan ihan kisaturistina, kepona ja kuvaajana, sillä Jeppe ei todellakaan ole vielä kisavalmis (ohjaajasta puhumattakaan). Sää suosi kisoja ja menestystäkin tuli, sillä Ansku ja Nyytti saivat 1-luokassa ensimmäisen nollatuloksensa A-radalla (sij. 5) ja sijoittuivat hienosti kolmanneksi B-radalla (15 vp). Sanna ja Ketku tekivät hyvän A-radan (10 vp) mutta saivat hyllyn B-radalta. Tässäpä molempien kisaradat videoituna:


Ketkun metkuja A-radan keinulla
(koira siis hyppää keinulta alas ennenaikaisesti):

Päivän hauskin kuva: "Mamma, mä en mahdu!"

Päivän "Kaunein karva":

Päivän "Pelottavin otus"
(oikeasti hauska ja vauhdikas espanjanvesikoira ;-)

Lisää kuvia kuvagalleriassa.

Kisoja oli mukava seurata ilman omia suorituspaineita, vaikka vähäsen jännittikin tyttöjen ja koirien puolesta. Kisareissu oli mukava, seura oli mitä mainiointa ja samalla tarkistimme OKK:n meille tarjoamat matot treenihallin lattian pehmentämiseksi. Valitettavasti mattoa oli jäljellä vain yksi vajaa, ulkona säilytetty rulla, joten emme ottaneet sitä vielä mukaan vaan pohdimme muita ratkaisuja.

Agilityn kannalta mieleenpainuvin muisto jäi itse asiassa kisaradan ulkopuolelta, kun näin erään bordercollien treenaavan keppejä (oletettavasti 3. luokan koira ainakin suorituksesta päätellen): Ohjaaja lähetti koiransa kepeille varmaan 20 metrin päästä, ja koira haki sisäänmenon upeasti sekä teki kepit uskomattomalla vauhdilla. Ja taas bortsukuume nosti päätään - olisihan se varmasti ihan metkaa treenata sellaisen koiran kanssa, joka oikeasti kuuntelisi ja pyrkisi tekemään parhaansa, eikä vain ryykäisi holtittomasti esteeltä toiselle ;-) Pitänee joskus tehdä myös sellainen kisareissu, jossa pääsee seuraamaan 3. luokan koirakoita (nyt lähdimme parin ensimmäisen 2. luokan koirakon jälkeen, sillä kotimatka oli kuitenkin pitkä).

Seuraavalla kisareissulla yritän saada myös Jepen mahtumaan mukaan (nyt ajatus koiran mukaan ottamisesta heräsi vähän liian myöhään). Jepelle tekee varmasti ihan hyvää haistella ensin kisojen ilmapiiriä (ja kaikkia outoja hajuja), ennen kuin startataan varsinaisesti kisaan. Ja oikeastihan meidän eka startti on vielä valovuosien päässä, sillä keppien ja kontaktien opettelu on vielä kovin kesken. Käyn huomenna hakemassa kotiin agilitykentällä säilyttämäni verkkokeppien verkot sekä Pölkyltä sen verran pyöreää rimaa, että saan verkkokepit pystyyn takapihalle. Tänään päällystin vanhan kovapuisen varastohyllylevyn kumimatolla ja treenaan sillä puomin/A:n alastuloa Jepen kanssa sisällä ja pihalla. Pyrkimyksenä on saada se pysähtymään targetille ja sen jälkeen häivyttää target pienentämällä sitä pikku hiljaa. Hyppyesteillä treenit keskittyvät koiran irtoamisharjoituksiin, joissa tarvitaan tosin useimmiten avustaja kontrolloimaan koiran palkan saamista targetilla, ellen sitten treenaa ihan suoria hyppysarjoja.

Treenailtiin jo tänään sisällä puomin/A:n alastuloa siten, että levy oli ihan tasaisena matolla ja pysäytin Jepen palkaten targetille Stop-komennolla, ja Teemu vapautti sen luokseen Tule-komennolla. Yksin treenaaminen ei oikein onnistu, jos haluan opettaa Jepelle myös jonkin vapautuskomennon; muutoin se ryykää targetilta eteenpäin heti namin syötyään. Toki voisin kokeilla toista targetia kauempana vapautuskomennon kohteena ja olla itse koiran vierellä "puomin" päässä, hmmm... Lisäksi levyn pinnoitetta pitää varmaan vaihtaa, sillä käyttämäni kumimatto on näköjään kosteana liukas, joten sillä ei voi treenata ulkona.

Kamu-koirakaveri on meillä iltapäivähoidossa, edelleen selvästikin toipilaana. Kamun kuumetta pidetään kursissa lääkityksellä ja edelleen Tea ja Eki odottavat eläinlääkäriltä tarkempaa tietoa Kamulta löydetystä bakteerista. Kunhan pöpöstä päästään selville, koira saadaan toivottavasti lääkittyä terveeksi asti. Tällä hetkellä uni näyttäisi olevan paras lääke ;-(

1 kommentti:

  1. Päivän hyvä uutinen: Kamun bakteeri on löydetty (joku ihopöpö) ja siihen tehoaa vain yksi koirille sopiva antibiootti - ei siis ihme, että edelliset antibiootit eivät toimineet. Jospa tästä lähtis Kamun fiilikset nousuun!

    VastaaPoista