14.4.2009

Keväisiä touhuja

Pääsiäinen vilahti ohi koirakavereiden seurasta nautiskellen. Ensin kylään piipahti westien pentu Robbie, joka näytti Jepelle kaapin paikan (ja mahtui melkein tutkimaan kaapin alusetkin, kun oli vielä niin hurjan pieni, ikää vasta 3 kk). Energisen Robbien myötä saatiin taas uusi todiste siitä, että meillä on loppujen lopuksi aika rauhallinen terrieri. Alla oleva kuva ei tee ihan oikeutta kokoerolle, mutta kylläkin marssijärjestykselle - Robbie oli kukkulan kingi!


Kamu pääsi vihdoin eroon paksusta talviturkistaan (ja samalla pentukarvastaan). Meidän ihmisten mielestä ero oli niin valtava, että ihmettelimme, kuinka koirat nyt tunnistavat toisensa. No eihän se tehnyt tiukkaakaan! Meno oli taas niin villiä. että Kamusta oli vaikea saada poseerauskuvaa uudessa trimmissään. Tyydyin siis näppäämään pikapotretin "erätauolla".Luca tuli pääsiäisen viettoon ja pisti saman tien pentukoirat järjestykseen. Kuvaaja ei tosin ollut ihan hereillä kun "pomosta" meinasi jäädä pää pois kuvasta. Huomattiin muuten semmoinen juttu, että Kamu oli ihan eri rohkea koira Lucan suhteen aina Ekin läsnäollessa, mutta muuttui ihan lapaseksi kun Eki lähti pois. Isännän läsnäolo tekee siis lampaasta leijonan!Meillä ihmisillä oli tavattoman hauskaa, kun koirat osallistuivat Teemun kanssa terassin lumenluontiin. Loppujen lopuksi tosin pinna paloi Jepen jatkuvaan kimakkaan haukkuun (jota myös Kamu alkoi matkia huvittavasti), joten joukon ainoa "fiksu" (hmm? ;-) koira sai osallistua lumitöihin loppuun asti. Jepen osaksi jäi päällepäsmäröinti ikkunan takaa...Koirahiihtoakin tuli taas harrastettua. Aamulla oli hyvä käydä hiihtelemässä yksikseen niin, että Luca oli vapaana ja toimitti Jepelle "sähköjäniksen" virkaa. Ja vauhtia piisasi! Päivisin oli niin paljon muita hiihtelijöitä, että Luca olisi saattanut olla vapaana juostessaan mahdollinen vaaratekijä, vaikka hyvin totteleekin komentoja. Niinpä hiihtelimme Teemun kanssa siten, että Luca veti Teemua ja Jeppe minua. Jeppe oli altavastaajan asemassa, ei kokonsa puolesta vaan emännän huonosti luistavien suksien takia. Vaikka Jeppe kuinka kiskoi, siihen sidottu kuorma ei liikkunut yhtään sen kovempaa vauhtia. Teemulla sen sijaan oli vauhdikkaat kyydit ;-)
Pääsiäiskelit olivat sen verran vetelät, että Luca "pääsi" kuivattelemaan kylpyhuoneeseen aina ulkoilun jälkeen. Yleensä se hivuttautui pikkuhiljaa aulan puolelle, kunnes ihmiset heltyivät vapauttamaan sen "kärsimyksestään". Alla olevassa kuvassa Jeppe päätti ryhtyä Lucan kanssakärsijäksi, tosin oli vaikea sanoa, oliko siitä Lucalle tosissaan mitään apua... Mutta huvittavan näköinen parivaljakko, kaverukset kuin kaksi marjaa - mustikka ja mansikka!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti