22.2.2009

Pää pyörällä näyttelytreeneissä

Näyttelytreenien eka kerta oli oppimistilanne sekä koiralle että emännälle. Jeppe keskittyi täysin muiden koirien touhuihin, joten tyylikkäästä ravista ja komeasta esiintymisestä (paikoillaan edustavasti seisten) sai vain uneksia. Tosin Jepen puolustukseksi on sanottava, että emäntä on alkanut opettaa kyseisiä juttuja ihan vastikään. Jeppe ei siis osaa niitä kunnolla vielä häiriöttömässäkään tilassa, puhumattakaan treenihulinasta. Ja vaikka Jeppe halusi kovasti tehdä tuttavuutta kaikkien koirien kanssa, se pysyi kuitenkin hipihiljaa ja ilmaisi intonsa vain kippuraa vatkaamalla.

Treenit itsessään olivat melkoiset parsonien kokoontumisajot, sillä paikalla oli kaiken kaikkiaan viisi rodun edustajaa, toinen toistaan komeampia/kauniimpia (ja kaikki ihan eri näköisiä ;-) Oli mukava nähdä muita saman rodun edustajia omistajineen. Mukana oli yksi jo entuudestaan tuttu parson-poika eli Anskun Otto, jota houkuteltiin kyläilemään Rukalle. Jeppe ja Otto ovat samanikäisiä ja aiemminkin tavatessa koirapojilla oli tosi huisi leikkituokio.

Tämän kokemuksen perusteella keskitytään jatkossa kontaktin ottamiseen emännän ja koiran välillä, jotta Jeppe jaksaisi keskittyä tekemään pyydetyt tehtävät häiriötekijöistä huolimatta. Riittävän houkuttelevan "namin" löytäminen tulee olemaan yksi ratkaiseva tekijä, sillä aiemmin niin herkulliseksi luokitellut maksapalat saivat tänään tylyn tuomion. Uutuusherkku nakki upposi paljon paremmin siinä vaiheessa kun Jeppe pystyi vihdoin keskittymään makupaloihin. Ja kyllähän se vaihtelu virkistää, joten emännän koekeittiöstä pukkaa jatkossa erilaisia lihaisia makupaloja (vaikka emäntä itse onkin tunnetusti kasvissyöjä).

Kamera ei tullut tietenkään mukaan treeneihin lähtiessä, joten pistetään höystöksi mallikuva Jepen poseerauksesta makuullaan (kun se seisominen ei ole vielä ihan hallussa...)

1 kommentti: