20.8.2011

Ihana Oulankajoki

Käytiin tänään melomassa meidän perheen naisväen perinteinen "kolmen sukupolven naisten melonta" Oulankajoella. Aamulla keli oli vähän viileä, pilvinen ja tuulinen, mutta muuttui päivän myötä ihanan aurinkoiseksi ja lämpimäksi. Jonna 5v jaksoi reissun tosi hienosti, Saana 2 v meinasi vähän pitkästyä pienessä paatissa viimeisellä osuudella. Mukavaa oli, viimeistään vuoden päästä taas uusiksi!
Jeppe jatkoi vielä Teemun kanssa sorsametsälle ("sota" alkoi tänään), tosin Teemu juuri soitteli ja ilmoitti, että koira aivastelee yhtenään ja kirsusta on tullut jopa verta, joten katsotaan tilanne kun metsämiehet kotiutuvat iltalennolta. 

Anneli, Erja, Saana, Jonna, Jeppe, Sari, Luca ja Marja

Luca ja hivenen väsynyt Jeppe

Jeppe tarkkana (näin se päivysti koko melontamatkan)

Luca ottaa rennosti

Viime viikonloppuna käytiin Jepen kanssa haukkumassa kettua Utajärvellä Terrileirillä. Jeppe pääsi (käsittääkseni) tekemään kokeenomaisen harjoituksen ja koira toimi loistavasti: se paineli ahdingon läpi salamana ja etsitytyi ketun luo innolla, haukkui ketun edessä eikä olisi millään lähtenyt pois luolastosta. Kasvasttaja Minna Mustalahti ja miehensä Jani olivat myös paikalla seuraamassa koiran touhuja, ja heidän  mukaansa Jeppe on ihan koevalmis, valitettavasti vain seuraavat Oulussa suoritettavat kokeet ovat vasta ensi vuoden puolella ja muut koepaikkakunnat ovat ihan eteläisessä Suomessa. No, pitää katsella silti koekalenteria tarkkaan, jos vaikka jokin Etelä-Suomen reissu osuisi sopivasti samaan saumaan. 

Samalla reissulla käytiin treenailemassa agilityä Active Dogin kentällä Kiimingissä Erjan & Lucan ja Niinan & Taigan kanssa. Bortsut menivät hienosti, vaikka niillä oli ollut jonkin verran taukoa agitreenien suhteen. Jeppe säntäili totuttuun tapaan ja ryykäsi kontaktit, kuten myös epiksissä keskiviikkona. Kisaavien rataa en edes kehtaa laittaa näytille, tässä möllirata, josta (ilman sääntöhelpotusta eli hylkäävien virheiden muuttamista virhepisteiksi) olisi tullut komea hylly kun koira paineli puomin jälkeen putkeen hypyn sijaan - jäin itse sutimaan puomin alastulolle kun mietin, palautanko sen kontaktille, ja koira päätti sitten paremman ohjeistuksen puutteessa suunnitella ihan oman ratajärjestyksen. 


Agilityssä on siis tapahtunut jopa hieman takapakkia, mutta siitä lannistumatta ilmoittauduin silti 28.8. Ouluun virallisiin agilitykisoihin; emme varmaan saa pujottelua riittävän varmaksi siihen mennessä, mutta käydään silti juoksemassa pari rataa ihan huvin vuoksi.

* * *

Photoes above are from our "traditional" family paddling trip on Oulanka river here in Kuusamo. Girls in three generation! Jeppe and Luca totally enjoyed their trip, though Jeppe's day still continued in duck hunting since the season started today. Teemu just called me and things were not going as planned: Jeppe was sniffing everything eagerly and then started sneezing, even bleeding a bit from his nose. We'll se what's going on once they come home.

Referring to my previous post (unfortunately only in Finnish): we are hoping for a new addition to our family to be born at the end of August, if everything goes well ie. if there are any boys being born at Kennel Stawaskogens. The breed is hunting cocker spaniel, a bit more suitable hunting companion for Teemu and hopefully an agility buddy for me as well.

4 kommenttia:

 1. Jeppe saa edelleen aivastuskohtauksia, välillä tulee verta kirsusta ja sen naama on hieman turvoksissa vasemmalta puolelta (ikenet ja poski turvonneet). Koira kuitenkin syö ja liikkuu ok, nukkuu tosin aika paljon. Ei kuumetta. Huomenna eläinlääkäriin jos ei ala helpottaa. Nenäpunkki, vierasesine nenässä tms. Ja se oli kuulemma ollut metsästyksessä ihan pöhkö, joten isäntä taitaa satsata siihen "oikeaan" metsästyskoiraan ja jättää lintumetsästyksen terrierin kanssa sikseen. Tai sit aletaan treenaamaan rauhoittumista oikein kunnolla ;-)

  VastaaPoista
 2. Teemu käytti koiraa tänään eläinlääkärissä ja syy aivasteluun selvisi: koiran nenästä vedettiin kaksi pitkää heinää. Joskus toi Jepen nenänkäyttö on vähän ylimitoitettua ;-)

  VastaaPoista
 3. Ai kun täällä taas katselen kateellisena noita Oulanka-joen maisemia:) Aivan mahtavaa, jos on Jeppe syttynyt kunnolla luolilla!

  VastaaPoista
 4. Elina, pakkaat vaan lauman autoon ja suuntaat tänne ruskaretkelle, Oulankajoki on todella kaunis myös ruskan aikaan!

  Jeppe on tosiaan kovasti ketun perään, joten nyt pitäis vain päästä aloittamaan koerumba. Uskoisin, että minimimäärällä kokeita pystyttäisiin saamaan A-tulos, ja vaikka toi Jeppe ei mikään Mr Parson olekaan, kyllä sille varmaan riittävä arvosana irtoaa näyttelyissä, jotta voitais juhlia valioitumista. Nyt vähän harmittaa kun asutaan täällä periferiassa, kokeita ei ole tarjolla ihan lähistöllä.

  VastaaPoista