20.6.2010

Temppuilua

Jepen ollessa kyseessä temppuilu saa yleensä jokseenkin negatiivisen vivahteen, mutta tällä kertaa ollaan temppuiltu ihan tarkoituksella, tavoitteena hauskanpito ja oppiminen. Lueskelin Koirakerhon agilitykansion materiaaleja, ja siellä oli muutama artikkeli muutaman agilityn maailmanmestaruudenkin voittaneesta Silvia Trkmanista. Hän opettaa koiriaan pääosin erilaisten temppujen avulla ja on agiradalla todella nopea. 

Nyt ollaan sitten tutustuttu Silvian temppuoppeihin ja treenailtu muutamaa juttua. Mitään ei ole vielä "valmiina", mutta pienen kehittelyn jälkeen Jeppe on päässyt jyvälle ihan mukavasti ja innostuu ihan kivasti aina kun alamme treenailla temppuja. Tavoitteena on opettaa Jepelle napakampi asento sivulla oloon ja sitä kautta innokasta ja tiivistä seuraamista. Lisäksi kokeillaan Silvian oppeja esteen kiertämisen eri tapoihin ja pyritään saamaan hieman lisää järkeä ohjaamiseen sitä kautta. Voipi olla kaukaa haettua, mutta ainakin meillä on kivaa yhdessä tässä samalla.

Näiden silmien takana asustaa kuulkaas (giganttisen nenän ohjaaman vaiston lisäksi) aimo annos älliä, joka pitää vain valjastaa hyötykäyttöön!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti