24.2.2010

Pakkanen paukkuu!


Tai ainakin hanki natisee, kun lämpötila on pyörinyt -20 ja -30 C välimaastoissa. Tänään lauhtui jo, nyt on "vain" -16 astetta, eli suorastaan helle. Ja Jepen elämä on meinannut mennä ihan pipariksi pakkasten takia, sillä se ei kerta kaikkiaan tarkene ulkoilla. Jos seura on oikein hyvää (ja sisältää tyttökoiria), sitten Jeppe saattaa kävellä tunturiin ja takaisin, mutta muuten ulkoilu meinaa keskittyä Tykkytien viimeisen 200 metrin pätkälle.

No, minäpä en tästä lannistunut, vaan etsin Jepelle netistä huovutettujen tossujen ohjeen ja kutaisin pikaisesti tossut Jämsän Huopatehtaalta ostamistani huopalangoista. Hienot tuli, ja ihan liian isot. Ihmisten riemulla (ja koiran häpeällä) ei ollut mitään rajaa, kun tossuja soviteltiin. Kuva- ja videoaineistoa alla.

Tossuista tulikin sitten siskon vauvalle kaksi lapasparia, ja nyt yritetään uudelleen yksinkertaisella langalla (eli yhdellä lankasäikeellä) ja vähemmällä silmukkamäärällä. Tein jo testiversion, mutta jätin ohjeiden mukaisen muovipussin harsimatta tossun sisään (kun ei sillä ole tuntunut olevan mitään merkitystä aiemmin), joten testitossu huopuikin yhdeksi mytyksi. Mutta koko näytti olevan muuten kohdillaan, joten pitäisi ehtiä kutaista neljä samankokoista sukkaa ja pestä ne tossuiksi. Se onkin homman helppo osuus, sillä Jepen saaminen kävelemään tossut jalassa on paljon vaikeampi juttu...It's been really cold for the past few weeks (-20...-30 C) and Jeppe does not like it at all. Our walks have been very brief unless there were some nice "girls" (bitches) with us. Thus I decided to knit Jeppe some woollen socks, but they came out a bit too big. I'm now trying again, let's see how version 2.0 turns out...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti